Kuhinjica

[ Izvor: Direktno.rs ]

26. 12. 2021. 07:00 0

Podvarak sa svinjetinom, mami mirisom i ukusom

Pripremite omiljeno srpsko jelo za novogodišnji i božićne praznike i uživajte sa svojim najdražima.

Sastojci:

1 ½ kg svinjskog vrata,

1 kg kiselog kupusa,

1,5 dl masnoće,

150 g suve slanine,

100 g luka,

10 g mlevene crvene paprike,

1 lovorov list,

so,

biber.

Priprema: Meso posolite i prelite masnoćom, pa pecite u rerni. Kiseli kupus sitno izrežite na rezanca i dinstajte na masnoći i luku sa nekoliko listića suve slanine.

Kada kupus skoro omekša pospite ga mlevenom paprikom, pa polovinu izlijte u vatrostalnu činiju, na njega složite pečeno meso, a drugom polovinom kupusa prekrijte meso. Po površini poslažite listove suve slanine i stavite u rernu na 200 stepeni 15-20 minuta.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Metalika moj dobar drugar

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati