Kuhinjica
03. 07. 2021. 07:25 0
Voćni jogurt kolač
Osvežavajući voćni desert.
Sastojci:
Podloga:
– 350 g mlevenog keksa
– 220 g maslaca
– 3 kašike smeđeg šećera
Fil:
– 300 ml slatka pavlaka
– 400 ml gustog jogurta
– 600 ml običnog jogurta
– 4 vanil šećera
– 2 kesice želatina
– 500-700 g mešanog voća: borovnice, ribizle, maline, jagode
Priprema:
Maslac i šećer rastopiti na laganoj vatri. Preliti mleveni keks i sve lepo sjediniti.
Smesu rasporediti po dnu kalupa i poravnjati, Staviti u frižider dok ne napravite kremu.
Može se koristiti bilo koje voće i više od navedene količine.
Želatinu u prahu pripremite po uputstvu sa kesice.
Pavlaku umutiti u čvrst šlag.
U šlag dodati jogurt i vanil šećer i miksati najmanjom brzinom.
Otopljen želatin sipajte u jogurt smesu uz stalno mešanje.
Voće umešati u jogurt smesu, pažljivo da se ne zgnječi. Smesu izliti u kalup i poravnjati.
Kalup pokriti prozirnom folijom i staviti u frižider na par sati da se krema ohladi i stegne.
Po želji pre služenja dekorisati voćem.
Prijatno!
Komentari 0
ostavi komentar