Kuhinjica

[ Izvor: stvarukusa.rs ]

05. 02. 2021. 06:08 0

ZIMSKA MUSAKA: Kiseli kupus, krompir i slanina

Iskoristite sezonu kiselog kupusa i napravite ovo fanatastično jelo koje će vam prijati u ovim hladnim danima.

Sastojci:

800 g kiselog kupusa

1 praziluk

2 krompira

400-500 g slanine dimljene

ulje

biber, lovorov list

Bujon od povrća:

štapići celera

1 paštrnak

1 šargarepa

1 crni luk

malo peršuna

malo majčine dušice

Priprema:

Kiseli kupus iseckajte i stavite u veću šerpu ili tiganj. Sipajte ulje i dodajte sitno seckan praziluk. Stavite dva lovorova lista. Neka se to krčka 20 minuta. Zatim dodajte seckanu slaninu i pržite još 15 minuta.

Za bujon: U dva litra vode dodajte sitno seckano povrće za bujon i skuvajte. Začinite sa suvom peršunom, majčinom dušicom, biberom. Procedite bujon.

Krompir isecite na tanke kolutove. Malo nauljite tepsiju, pa ređajte krompir, preko kupus sa slaninom i tako dok ne utrošite sastojke. Poslednji red treba da vam bude krompir. Malo nauljite krompir i pecite na 180°C nekih 20 minuta. Pomešajte dve kašike brašna i tri kutlače bujon i promešajte dok ne nestanu grudvice. Prelijte preko musake i nastavite da pečete još nekih 15-20 minuta.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Čas gastronomije

Zoran Živković [23.09.2024.]




Video dana

Vrlo polako i oslobođeno

Anketa

Da li dva jajeta, kako kaže Toma Mona, mogu čoveka da drže ceo dan sitim?

Rezultati