Kuhinjica
05. 02. 2021. 06:08 0
ZIMSKA MUSAKA: Kiseli kupus, krompir i slanina
Iskoristite sezonu kiselog kupusa i napravite ovo fanatastično jelo koje će vam prijati u ovim hladnim danima.
Sastojci:
800 g kiselog kupusa
1 praziluk
2 krompira
400-500 g slanine dimljene
ulje
biber, lovorov list
Bujon od povrća:
štapići celera
1 paštrnak
1 šargarepa
1 crni luk
malo peršuna
malo majčine dušice
Priprema:
Kiseli kupus iseckajte i stavite u veću šerpu ili tiganj. Sipajte ulje i dodajte sitno seckan praziluk. Stavite dva lovorova lista. Neka se to krčka 20 minuta. Zatim dodajte seckanu slaninu i pržite još 15 minuta.
Za bujon: U dva litra vode dodajte sitno seckano povrće za bujon i skuvajte. Začinite sa suvom peršunom, majčinom dušicom, biberom. Procedite bujon.
Krompir isecite na tanke kolutove. Malo nauljite tepsiju, pa ređajte krompir, preko kupus sa slaninom i tako dok ne utrošite sastojke. Poslednji red treba da vam bude krompir. Malo nauljite krompir i pecite na 180°C nekih 20 minuta. Pomešajte dve kašike brašna i tri kutlače bujon i promešajte dok ne nestanu grudvice. Prelijte preko musake i nastavite da pečete još nekih 15-20 minuta.
Komentari 0
ostavi komentar