Kuhinjica
17. 01. 2021. 07:00 0
Kako da napravite Cezar salatu: Jednostavan recept za početnike
Ako ste ljubitelj Cezar salate, a niste se još uvek isprobali u pripremi ovog specijaliteta, evo jednog jednostavnog recepta.
Sastojci:
6 čenova belog luka
kašika limunovog soka
3/4 šolje majoneza
5 fileta inćuna, iseckanih ili pileće belo meso
6 kašika parmezana
1/4 šolje maslinovog ulja
kašičica vorčester sosa
4 šolje krutona (kockice starog hleba)
kašičica senfa
glavica zelene salate
so i biber po ukusu
Priprema:
Izgnječite tri čena belog luka i pomešajte s majonezom, inćunima ili belim mesom, dve kašike parmezana, vorčester sosom, senfom i limunovim sokom. Po ukusu dodajte so i biber. Stavite preliv u frižider.
Zagrejte ulje, iseckajte preostale čenove belog luka na četvrtine pa ih stavite u vruće ulje. Povremeno ih promešajte dok ne poprime braon boju, a zatim ih izvadite iz tiganja. U ulje dodajte kockice hleba, pa i njih pržite uz mešanje dok ne potamne. Izvadite krutone iz ulja i posolite i pobiberite ih i pomešajte sa belim lukom.
Iseckajte zelenu salatu i stavite je u veliku posudu. Prelijte pripremljenim prelivom, a zatim dodajte ostatak parmezana i hleb sa belim lukom.
Komentari 0
ostavi komentar