Kuhinjica
18. 12. 2020. 07:09 0
Pastramka u sosu od paradajza
Približava se jedna od najvećih slava kod Srba, a to je Sveti Nikola. Ako ove godine budete slavili u krugu porodice isto možete da se potrudite da trpeza bude raskošna. Posna jela mogu biti jednako ukusna kao i mrsna, a izbor je veliki.
Sastojci:
2 pastrmke (odnosno 4 fileta)
2 kašike maslinovog ulja
1 kašičica mešavine začina (bosiljak, origano, ruzmarin, peršun)
1 manji crni luk
1 čen belog luka
1 konzerva paradajz pelata
1 dcl crnog vina
nekoliko iseckanih crnih maslina
par komada svežeg čeri paradajza
4-5 suvih paradajza
vezica svežeg peršuna
so i biberPriprema:
Filete pastrmke posolite i pospite začinima. U dubokom tiganju na ulju kratko propržite na listiće iseckani crni i beli luk. Dodajte paradajz pelat i crno vino. Posolite, pobiberite i dodajte začine. Kuvajte desetak minuta ili koliko je potrebno da se zagreje rerna.U vatrostalnu činiju sipajte sos, poslažite filete pastrmke i dodajte isečeni čeri i suvi paradajz i masline. Pecite u rerni zagrejanoj na 200°C 15-20 minuta.
Komentari 0
ostavi komentar