Kuhinjica

[ Izvor: Bakina kuhinja ]

02. 01. 2020. 08:05 0

Omiljeno srpsko jelo - sarma

Jednostavan način pripreme najpoznatijeg srpskog jela uvijenog u listove kiselog kupusa - sarme!

Potrebno je

700  gr. mlevenog mesa
150 gr suve slanine
300 gr suvih rebara
100 gr pirinča
glavica crnog luka
4 čena belog luka
začin
tucana paprika
aleva paprika
kašika masti
listove lorbera
listovi kiselog kupusaPriprema:

Na masti propržiti crni i beli luk dodati seckanu slaninu, zatim začin, papriku jednu i drugu, biber izmešati i dodati u mleveno meso koje ne pržimo. Sve dobro izjednačiti rukama. Vaditi kašikom i zavijati u listove kiselog kupusa sarme.

Ređati u dublju šerpu uspravno a u sredinu staviti suva rebra i lorber. Naliti vodom pa šerpu sa sarmom kuvati na tihoj vatri oko dva sata.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Sufler

Zoran Živković [31.12.2024.]




Video dana

Duh Božića

Anketa

Da li će SAD zaista uvesti sankcije NIS-u?

Rezultati