Kuhinjica
19. 03. 2025. 07:31 0
Posna boranija! Svaka iskusna domaćica treba da zna da je spremi
Ako postite, onda možete da napravite posnu boraniju i imaćete obrok za čitavu porodicu.
Sastojci:
500 g boranije (žute ili zelene)
1 veća šargarepa
1 glavica crnog luka
2 čena belog luka
2 krompira (opciono)
1 paradajz ili 200 ml paradajz soka
1 kašičica aleve paprike
2-3 kašike ulja
So, biber, lovorov list
Priprema:
Na ulju propržiti sitno seckan crni luk dok ne postane staklast. Dodati šargarepu isečenu na kolutiće i kratko propržiti.
Dodati iseckanu boraniju i krompir na kockice, pa naliti vodom da pokrije povrće. Ubaciti sitno seckan beli luk, paradajz ili paradajz sok, alevu papriku, so, biber i lovorov list.
Kuvati na srednjoj vatri oko 30-40 minuta dok boranija ne omekša. Po potrebi zgusnuti jelo kašičicom brašna razmućenom u malo vode.
Služiti toplo, uz svež hleb ili salatu.
Komentari 0
ostavi komentar