Kuhinjica
19. 11. 2022. 07:00 0
Hleb sa bundevom: Pravo otkriće (VIDEO)
Aromatičan, mekan i sočan, pravi jesenji, kako je to baka Jela napisala mlečni dulečni hleb ravan biskvitu (pumpkin bread).
Potrebno je:
550 gr brašna
300 ml mleka
20 gr kvasca
50 ml maslinovog ulja
200 gr kuvane bundeve
1 kašičica šećera
malo soli
žumance za premazivanje
Priprema:
Rastopiti kvasac u malo mlake vode dodati šećer pa kad kvasac nadođe sipati ga u vanglicu. Dodati mleko, ulje, pasiranu bundevu, brašno, so, pa umesiti glatko testo. Ostaviti da naraste, pa umesiti testo u loptu.
Kanap staviti ispod testa, pa ukrstiti i napraviti uglove na testu kao u video-snimku, ali se ne sme zatezati kanap.
Ostaviti da hleb poraste pa ga premazati žumancetom i peći na 180 stepeni Celzijusovih oko 40 min. Hleb je mekan kao biskit i najlepša torta.
Skinuti i poseći lagano kanap.U sredunu staviti imitaciju drške duleka.Priznajte da je fantastičan i uživajte!
Komentari 0
ostavi komentar