Savremena žena

Direktno.rs

17. 05. 2022. 09:00 0

Pet laži o zdravoj ishrani

Zdrava ishrana je, uz redovno vežbanje i dovoljno sna, ključni faktor koji pomaže održanju dobrog zdravlja. Pored toga pomaže i u održavanju prave kilaže. Ako želite da menjate telo, krenite od ishrane i menjajte upravo nju.

Zdrava ishrana znači uravnotežen plan i tanjir koji obiluje voćem, povrćem, proteinima i zdravim ugljenim hidratima. Međutim, postoje mnoge zablude kada je u pitanju zdrava ishrana, a ove su najbesmislenije.

1. Zdrava ishrana ne može voditi ka višku kilograma i zbog nje mršavimo. To nikako nije istina jer mnoge zdrave namirnice poput orašastih plodova, maslinovog ulja ili avokada imaju veliku kalorijsku vrednost.

2. Zdrave namirnice su skupe i komplikovane za pripremu. Ova tvrdnja može se poništiti pomoću jednostavnog primera: pripremite obilnu salatu sa piletinom. Za to, i mnoga druga jela ne treba potrošiti puno novca, a i priprema može biti jednostavna.

3. Hrana na kojoj piše da je 'organska' je uvek bolji i zdraviji izbor od obične hrane. To može i ne mora biti istina. Obratite pažnju na deklaraciju.

4. Voće sadrži šećer i treba ga izbaciti ako želimo da izgubimo kilograme. To nije istina - voće nam daje energiju i odlična je zamena za nezdravi rafinisani šećer. Naravno, potrebno je obratiti pažnju na to koje voće birate.

5. Lajt proizvodi i hrana s manje masnoće ili šećera su puno zdraviji. Ova teza ne mora biti istinita, ali u svakom slučaju takvi proizvodi imaju manje kalorija. Međutim, i lajt majonez, na primer, i dalje je majonez. 

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Topli sendvič

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati