Savremena žena

Direktno.rs

10. 07. 2021. 09:25 0

Ne zaobilazite ih: SKLEKOVI za 7 do 77

Sklekovi se smatraju osnovom za mnoge efikasne rutine vežbanja. Jednostavni su, a delotvorni za izgradnju snage.

Svakodnevno izvođenje sklekova može biti sjajan način da poboljšate nivo kondicije bez upotrebe ikakve opreme i mašina. Ova vežba zahteva korišćenje vlastite telesne težine za postizanje ciljeva.

Kako se pravilno izvode sklekovi?

Da biste maksimalno iskoristili svaki sklek, važno je da se fokusirate na održavanje pravilne forme. Ovo će vam pomoći da smanjite rizik od povreda, a istovremeno će pokrenuti sve prave mišiće za jačanje snage.

Stanite u položaj za plank. Držite ruke uspravno i izbegavajte krivljenje laktova. Dlanovi trebaju ravno da stoje na podu, dok zglobovi, laktovi i ramena treba da budu poravnati. Leđa ne smeju da propadaju prema dole. Pobrinite se da vaša kičma bude ravna, savijte laktove do 90 ° laganim i kontrolisanim pokretima. Vratite se u položaj planka. I to je to.

Jačanje mišića

Izvođenje ove vežbe je izuzetno korisno za zdravlje. Sklekovi pomažu u jačanju grudnih mišića, ramena, tricepsa, bicepsa i gornjih mišića tela. Naravno, dok izvodite sklek, morate da pazite i na formu vaših nogu. Ovo je vežba koja će da ojača i gornji i donji deo vašeg tela, pa je definitivno dodajte rutini.

Postoje različite varijacije

Možete da izmenite način na koji obavljate sklekove i da se prilagodite vašem trenutnom nivou kondicije. Kako postajete jači, možete da ih učinite izazovnijim. Ako ste početnik, sklekove možete obavljati na kolenima. Ovladavanje ovim početničkim vežbama pomoći će vam da napredujete i da usavršite formu. Kad ojačate i budete spremi da podignete snagu na viši nivo, možete da isprobate ostale varijacije sklekova.

Kardiovaskularno zdravlje

Sklekovi vam takođe mogu pomoći da ubrzate puls. Iako su prvenstveno odličan način za izgradnju mišićne snage, sklekovi takođe mogu pomoći u podršci vašem kardiovaskularnom zdravlju. Zapamtite, sklekovi angažuju više mišića odjednom. To znači da vaše srce treba više da radi kako bi pumpalo dovoljno krvi i kiseonika po telu. Dosledni sklekovi održavaće vaše srce snažnim, čineći vežbu izvrsnim dodatkom bilo kojoj HIIT rutini (intervalni trening visokog intenziteta) koju biste mogli da sledite.

Mršavljenje

Ako želite da izgubite nekoliko kilograma, vežbe za povećanje mišićne mase u celom telu pomoći će vašem metabolizmu da sagori više kalorija. S obzirom na to da je ovo vežba za izgradnju snage i ubrzanje otkucaja srca, sklekovi vam definitivno mogu pomoći u sagorevanju kalorija i masnoća.

Možete popraviti držanje

Ako provodite puno vremena sedeći, vaše držanje će se definitivno promeniti. Srećom, postoje brojni treninzi koji mogu da pomognu u uklanjanju štete i poboljšanju držanja. Sklek je jedna od tih vežbi. Može vam pomoći da angažujete mišiće leđa i pomoći vam u izgradnji snažne, stabilne kičme za održavanje pravilnog držanja.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Korektura

Zoran Živković [11.10.2024.]




Video dana

Brze pruge Srbije

Anketa

Da li vam je teško da dođete do nove autobuske stanice?

Rezultati