Savremena žena

Direktno.rs

31. 10. 2020. 19:03 1

Koliko puta se sme koristiti isti peškir?

Svi stručnjaci su jednoglasni u odgovoru na ovo pitanje: jedan isti peškir možete da koristite najviše tri do četiri puta. Ako isti peškir koristite više od četiri puta, izlažete svoju kožu brojnim bakterijama, pa čak i buđi.

- Peškiri koje koristimo posle kupanja ili tuširanja, i koje odlažemo odmah posle upotrebe na sušenje, trebalo bi koristiti do četiri puta. Bakterije i buđ će početi da se gomilaju, iako će se njihov rast usporiti kako se peškir bude sušio - objašnjava profesorka sa Univerziteta u Arizoni Keli Rejnolds.Pritom je vrlo važno imati na umu i da peškire koje smo koristili valja osušiti na pravilan način pre sledeće upotrebe. Peškire uvek okačite pravilno tako da ih potpuno raširite kako bi se kompletno osušili. Tokom tuširanja, ako peškir držite u kupatilu, savetuje se da držite otvorena vrata i da uključite ventilator, ako ga imate, kako bi se smanjila količina vlage.

Ipak, profesorka savetuje da se peškiri ne drže u kupatilu, budući da je to najvlažnija prostorija u vašem domu.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

U čemu je problem?

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati