Savremena žena

Direktno.rs

22. 08. 2021. 10:15 0

Prirodne maske za suvu kožu: Izaberite najbolju!

Za hidrataciju suve kože možete napraviti efikasnu masku, tako što ćete izgnječiti jedan avokado i dodati malo mleka da dobijete kremastu masu.

Voćna maska za preterano suvu kožu

U blenderu umutiti 2 jagode, 1 bananu i pola avokada, i dodati 1 kašiku maslinovog ulja. Dobro promešati i naneti na lice i vrat. Ostaviti da deluje 15 minuta, zatim isprati mlakom vodom.
Maska od jajeta

Još jedno efikasno rešenje za suvu kožu je da umutite žumance sa 1 kašičicom maslinovog ulja i 1 kašičicom meda. Dobro promešajte i nanesite na čisto lice. Neka deluje 1 5minuta, potom isperite lice toplijom, a zatim hladnijom vodom.

Prirodna maska sa ovasom

Pomešajte 2 kašike meda, 1 kašiku maslinovog ulja i 1 kašiku ovsenog brašna. Nanesite masku i ostavite da deluje 10 minuta i zatim isperite.

Maska od avokada i mleka

Za hidrataciju suve kože možete napraviti jos jednu efikasnu masku, tako što ćete izgnječiti jedan avokado i dodati malo mleka da dobijete kremastu masu. Nanesite na željeno područje, ostavite da deluje 20 minuta i isperite.

Maska od banane

Mutiti 1 bananu, 1 kašiku meda i 1 kašiku jogurta dok ne dobijete kremastu smesu. Namažite na lice i vrat i ostavite da deluje 15 minuta, potom isperite mlakom vodom.

Maska od mleka

Dobro umutite sledeće sastojke: 1 kašičicu mleka u prahu, 1 kašiku meda, 1 kašičicu aloja gela i 1 kašičicu bademovog ili maslinovog ulja. Nanesite na lice, ostavite 15 minuta i isperite mlakom vodom.

Maska od kikirikija

Samleti 2 kašike kikirikija i pomešati sa 1 kašikom meda i 1 kašičicom maslinovog ulja. Nanesite na lice, ostavite 15 minuta i isperite mlakom vodom.
Maska od kafe i kakaa

Pomešajte 4 kašičice kafe, 4 kašičice kakaa i 8 kašika mleka. Na prethodno očišćeno lice i vrat nanesite ovu smesu, izbegavajući predeo oko očiju i usta. Ostavite da deluje 15 minuta, zatim isperite mlakom vodom.

Maska od avokada i maslinovog ulja

Pomešajte pola kilograma avokada (dobro ga izgnječite) i 1 kašiku maslinovog ulja. Nanesite na lice i ostavite da deluje 10-15 minuta, potom isperite mlakom vodom.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Korektura

Zoran Živković [11.10.2024.]




Video dana

Probaj i ti, zabavno je

Anketa

Da li vam je teško da dođete do nove autobuske stanice?

Rezultati