Savremena žena

Direktno.rs

11. 07. 2021. 17:56 3

Psiholog: Obrazovana žena ne sme da se uda za majstora

Mihail Litvak je jedan od najpoznatijih ruskih psihologa, koji godinama iznenađuje i oduševaljva savetima za srećan i kvalitetan život, za sajt Econet.ru ispričao jednu priču iz svoje ordinacije.

"U moju ordinaciju došla je jedna veoma uspešna i obrazovana žena. Njen problem je bio sledeći: Nije mogla da nađe muškarca za sebe.

Ona je veoma uspešna direktorka jedne firme. Iza sebe ima neuspešan brak i dve odrasle kćerke.

U svakom pogledu ona je uspešna žena, osim u ljubavi. Ludo je bila zaljubljena u svog supruga. Zato se i udala za njega. Dok se ona obrazovala i "grabila" napred, gradeći zavidnu poslovnu karijeru, njen muž je bio običan radnik u jednoj firmi sa prosečnom platom. Nije imao želju za profesionalnim napretkom.

I dok se njena karijera razvijala i dok je išla ka vrhu, on je postajao sve nezadovoljniji i njihov brak je mnogo trpeo. Jedog dana ga je otvoreno pitala šta da radi, kako bi sačuvala njihov brak.

"Napusti posao i bavi se porodicom," bio je njegov zahtev.

Ona je pristala. Dala je otkaz i postala domaćica, a sve zbog "mira u kući". Međutim, taj mir nije nikako dolazio. Zašto? Muž je bio ogorčen, ništa mu nije odgovaralo. Smetala mu je žena koja smerno sedi kod kuće. Sve ga je podsećalo na to da je ona u životu uspela, a on nekako nije.

Kako se situacija u braku nije popravljala ni nakon par godina, ona je odlučila da se razvede. Ostavila je muža i počela iz početka.

Sama je školovala kćerke, opet karijeru podigla iz pepela, ali i dalje nije imala sreće u ljubavi. Zato se i obratila psihologu.

Evo u čemu je njen problem bio:

Ako vaš partner ne raste i ne razvija se uz vas, onda ga ostavite bez oklevanja. Ne pokušavajte da ga promenite. Ne gubite vreme.

Uspešna direktorka se žalila na nepravdu, jer oni muškarci koji su se njoj sviđali (uspešni poslovni ljudi), pored sebe su imali žene domaćice, majke, bez karijere i uspeha.

Oni muškarci kojima se ona sviđala bili su mahom ženskaroši koji nisu dolazili u obzir.

Moj savet njoj je bio da gleda malo među izuzetno uspešnim poslovnim ljudima koji imaju ista interesovanja kao ona. Ako dovoljno dugo gledaš, naći ćeš način da nađeš ono što tražiš.

Zato, žene - pišite doktorske disertacije, grabite napred i nikako se ne osvrćite iza sebe. Ne gledajte ljude koji su ispod vas, oni će vas samo povući na dno. Ništa dobro neće izaći iz toga. Čak i ako se potpuno promenite, postanete ono što on traži od vas - ni tada mu nećete valjati.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 3

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

U čemu je problem?

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati