Savremena žena

Direktno.rs

03. 05. 2021. 17:01 2

Majka hrabrost: Pobedila rak u TRUDNOĆI

Nastasija Nedimović, nekadašnja vaterpolistkinja reprezentacije Srbije, uspela je da dobije bitku protiv opake bolesti. Neizlečivi multipli mijelom - rak koštane srži, pogodio je ovu neustrašivu mladu ženu u 27. godini života, tokom druge trudnoće. Sa najgorim mogućim prognozama preživela je porođaj i rodila zdravog sina Vuka.

Ova hrabra žena je rešila da o svom putu i nesalomivoj borbi za život progovori, pa detalje svoje životne priče deli na Instagramu.

Nastasija se gotovo celog života bavila sportom. Vaterpolo je zavolela sa svega deset godina it a ljubav je trajala godinama. Sportistkinja je sa suprugom Nemanjom dobila ćerku niu, a godinu dana kasnije je zatrudnela drugi put. Niko nije mogao da očekuje da će se tokom druge trudnoće suočiti sa ozbiljnim zdravstvenim problemom.- Zdravlje me odjednom izdaje, bolovi u leđima se pojačavaju, hemoglobin naglo opada. Sve više mi se spava, a sve manje sam funkcionalna. Redovno odlazim na kontrole vezane za trudnoću, kao i kod hematologa. Doktori mesecima tvrde da je sve od trudnoće i da izdržim do 9. meseca, daju mi kortikosteroide. Hvataju me strašni spazmi po celom telu, najviše u predelu leđa, hitna pomoć ne može ništa posebno da učini sem da da bensedin - otkrila je Nastasija i dodala da su bolovi vremenom bili sve jači.

- U decembru me primaju u bolnicu, u 7. mesecu trudnoće gde mi rade punkciju koštane srži iz grudne kosti. Postavljaju dijagnozu - multipli mijelom (hronični rak koštane srži), nakon nekoliko dana me porađaju carskim rezom i sin Vuk (prevremeno rođen dva meseca) i ja preživljavamo porođaj, iako su šanse bile veoma male - ispričala je ona, prenosi portal "Sportfem".

Iako je uspela da preživi porođaj, njenoj borbi nije bio kraj.

- Čeka me pet ciklusa hemoterapije, prohodavanje, kao i transplantacija koštane srži. Sina Vuka prvi put vidim kada je napunio četiri meseca, kada sam i prvi put izašla iz bolnice, još uvek nepokretna, a kod kuće me je čekala i Nia sa svega dve godine.

Nastasija danas izgleda snažnije i zdravije od većine ljudi, ali je istakla da se i dalje nije skroz oporavila.- Trpela sam strašne bolove tokom celog tog perioda, a i nakon toga. I danas imam bolove u leđima. Ali upornim radom i trudom, verujem da će i to proći jednog dana.

Iako je bila suočena sa neverovatnim izazovom, iz celog iskustva je izvukla važnu poruku.- Rak mi je uzeo mnogo, ali nije uspeo da mi oduzme moju ličnost. Lupio mi ćušku, trgao, pa me naučio dosta novih stvari, nove životne lekcije. Probudio neku novu svest. A glup je ispao, samo me je ojačao. Dao mi je snagu, za koju nisam ni znala da imam u sebi - poručila je Nastasija.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 2

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]




Video dana

Pobednički ples

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati