Savremena žena

L. J.

16. 02. 2021. 13:56 5

Mužu smeta da plaćamo ženu za sređivanje: Ima li pravo?

Kad prebiram kućne obaveze po glavi, umorim se šta me sve čeka da uradim, pa bolje razumem žene koje kažu da idu na posao da odmore. Nabavka, kuvanje, peglanje, a usput obriši sve što postigneš. To je svakodnevni plan, a onda čim imam malo vremena tu je i neka veća, odlagana kućna obaveza.

Neću pominjati decu, moje su tinejdžerke, ali daleko od toga da nemaju zahteve. Ovde je tema postoji li dilema da treba plaćati ženu za sređivanje kuće?

Većina dama će sveg glasa reći da svako ko može treba kućne poslove da prepusti ženama koje tako zarađuju, ali ipak ima i onih koji ne vole da im se stranac "muva" po kući ili misle da će same bolje.

- Kad sam rekla drugarici da moj muž ne voli da neka nepoznata žena boravi u našoj kući sa sve krpom u ruci rekla mi je da ga pošaljem da prošeta. Logično, jer ona bi poslednje pare dala da ne mora da pali usisivač i ne postoji argument protiv toga, a meni njegov nije bez pokrića. Iskreno, ni ja nisam baš skroz načisto sa nepoznatom ženu 'po našim stvarima'. Toliko da mi je lakše sama da uradim i onda više nemam šta da se bunim oko prebiranja obaveza po glavi - ispričala je Marija (39).

Ipak, nije da nije probala.

Dolazile su žene u nekoliko navrata po prepuruci, a kad odu njen muž kreće da kritikuje sve čega se seti.

Te ovo nije obrisano, ovde je neko nešto dirao, a nisu prozori danas... ma sto zamerki, bukvalno se do kraja svi u kući pitaju da li ta žena uopšte ume da čisti. Ma, kakva zamena teza.. čovek ne voli i gotovo, ima prava da mu nešto smeta. Ili za to ipak nema sem ako i sam ne pali usisivač?

Nevena (42) godinama svake subote zajedno sa ženom koju plaća sređuje kuću.

Kaže tako sve bude gotovo brže, urade kako je zamislila i nema potrebe da nepoznatoj osobi "diše za vratom".

Mislila sam dugo da je poenta kućne pomoći da se "gazdarica" oslobodi te obaveze, ali sad bolje razumem i Nevenin princip.

Mada, ako već zavrćem rukave, ne treba mi niko pored mene.

Međutim, kad sam poslala drugaricama na Viber grupi poruku imaju li dilemu da li treba platiti ženu, njih tri od nas pet odmah je reklo da se to podrazumeva.

- Kad god mogu finansijski plaćam ženu i to su mi najbolje uložene pare - rekla je Dijana (46).

Slažu se da su kućni poslovi čisto gubljenje vremena.

Druga je priznala da ima problem u glavi jer misli da ona najbolje zna kako da sredi svoju kuću, a taman joj i ostane novca.

Kaže ja to začas, uglavnom petkom posle posla sve prođem i mirna sam za vikend. Kad treba veliko spremanje svi ukućani su uključeni.

Samo jedna je uvažila uvažila argument po kom mužu smeta nepoznata "pomoćnica" u kući. 

Da li se pitaju uopšte oko toga? Pišite nam vaše mišljenje u komentarima.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 5

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Najtužnija maca na svetu

Anketa

Da li će Partizan igrati polufinale Kupa protiv Crvene zvezde?

Rezultati