Savremena žena

Direktno.rs

18. 01. 2021. 13:20 0

Kako ZIMI sprečiti isušivanje kože i stvaranje bora?

Zimi je obavezna dodatna nega lica. Donosimo pet saveta kako da čuvate kožu.

Kada živa u termometru padne, ne možemo da se zatvorimo u kuću ili stan i čekamo lepše i bolje vreme za svoju kožu.

Niske temperature i hladan vetar isušuju kožu lica i dolazi do pojave bora ili one postaju izraženije. Zbog toga je zimi nega kože izuzetno važna, a mi ti donosimo pet saveta kako sačuvati svežinu i mekoću kože lica pri niskim temperaturama.

1. Čaša vode umesto vruće čokolade

Kada temperature padnu, počinjemo da maštamo o vrućoj čokoladi i nije nam na pameti čaša vode.

Važno je da ostanemo hidrirani kako bismo svojoj koži obezbedili dovoljno vode da ne bi počela da se isušuje i kako bismo sprečili pojavu novih bora.

Hidratacija je važna kroz celu godinu, nezavisno o godišnjem dobu, a olakšaćete je ako uz sebe uvek imate flašicu vode.

2. Mala tajna je hijaluronska kiselina

Suva koža jedna je od neželjenih nuspojava zime, zato je važno da pojačate njenu negu. Važno je da se hranjiva nega utrlja u kožu, a ne samo da se nanese.

Lagana masaža će ugrejati kožu i obezbediti da krema ili serum prodru u sve slojeve. Područja oko očiju, nosa i usana isušiće se pre nego ostatak lica i tu će se pojaviti prve bore, zbog toga im se zimi posebno posvetite a mala tajna koja će u tome pomoći je hijaluronska kiselina. 

3. Kada padne sneg, zaštita od sunca nam je još potrebnija

Ne želite da koža brže stari? Za sve one koji još nisu poslušali savet kako i tokom zime kožu treba zaštititi od sunca, zaštitni faktor trebao bi da postane deo dnevne nege lica bez obzira na godišnje doba.

Često mislimo da, ako ne osetimo sunce, ono ne čini ništa loše našoj koži, ali UV zraci su uvek prisutni i zbog njih naša koža brže stari.

4. Koristite piling za lice

Kako bi se svi hranjivi proizvodi upili u kožu, potrebno je da uklonite mrtve ćelije, a zimi se za to preporučuje hemijski piling koji je manje agresivan od mehaničkog.

5. Tuširajte se toplom, a ne vrućom vodom

Vruć tuš jako je primamljiv na kraju napornog hladnog dana, ali ako je voda kojom se tuširamo vruća, ispire prirodna ulja kože i isušuje je.

Topla voda zadržava vlagu u koži, a ako ne možemo da odolimo vrućem tušu neka ne traje duže od pet minuta i pobrinite se da nakon tuširanja nahranite kožu.

Proizvodi koji sadrže hijaluronsku kiselinu pomažu pri zaključavanju molekula vode i hranjenju ćelija kože, ubrzavaju regeneraciju, pokreću proizvodnju kolagena te ujednačavaju ten.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Najtužnija maca na svetu

Anketa

Da li će Partizan igrati polufinale Kupa protiv Crvene zvezde?

Rezultati