Savremena žena

A. O.

21. 10. 2020. 11:16 0

Kozmetičarka OTKRILA recept za negu suvih ruku kod kuće

Sa pojavom hladnih dana koža na rukama počinje da se suši. Sve veći broj žena susreće se sa tim problemom, pa nije retko da kažu da ih je "sramota" da se rukuju zbog suve kože na rukama iako neumorno mažu kremu.

Zašto se to dešava i kako oporaviti kožu na rukama pitali smo kozemtičarku Svetlanu Orlandić.

- Poznato je da se koža isušuje jer se više koristi topla voda, a i učestala promena boravka iz zatvorenog u otvoreni prostor odnosno sa toplih, unutrašnjih temperatura na hladnije, spoljašnje utiče na kožu. Imajte u vidu da je sama krema nedovoljna, jer iako mažemo ruke hiljadu puta tokom dana one će opet biti suve - kaže Svetlana Orlandić za Direktno.rs.

Kozmetičarka predlaže da tokom zime rukama "obezbedite" tretmane, od kojih neke možete i sami da radite kod kuće.- Najbolje je odraditi tretman jednom nedeljno tako što čete da napravite smesu za piling i pakovanje.

Evo njenog recepta za piling:

- Uzemite malo griza, može bebi griz ili kukuruzni griz i izručite ga u posudicu sa mlakom vodom. Dobijenom smesom dobro istrljati ruke, da bi se skinuo onaj isušeni površinski sloj koji se inače peruta. Posle toga pravimo pakovanje tako što se pomeša nekoliko kapi kantarionovog ulja, malo meda i doda malo brašna da bi masa bila kompaktinija. Ovu smesnu dobro utrljati u ruke i potom ih staviti u kesu, poput one za zamrzivač i po mogućtstvu tako prespavati – kaže dugogodišnja kozmetičarka.Ako vam je neprijatno da spavate sa pakovanjem, kozmetičarka savetuje da ga nosite što duže preko dana.

- Kada zahladi i dođe vreme za nošenje rukavica, izbegavajte da kupujete i nosite one od sintetike, već se opredelite za par od prirodnih materijala koji ne isušuju kožu.

Ipak, naša sagovornica preporučuje da se za problem suvih ruku treba obratiti profesionalcu za odgovarajući tretman.- Ako se opredelite za odlazak u kozmetički salon onda ćete raditi parafinsku rukavicu. Kozmetičar će vam prvo odraditi piling, sa profesionalnim kozmetičkim praparatom, potom će vam naneti i utrljati adekvatnu kremu, pa onda potopiti ruke u topli parafin. Pošto polako izvadite ruke iz tečnosti ona će se stvrdnjavati, a kozmetičar će staviti kese preko ruku, pa će vam potom navući frotirske rukavice. Ovo ćete držati na rukama oko 20 minuta pa ćete potom sve da skinete u jednom pokretu, kao da skidate rukavicu. Kozmetičarka će vam onda namazati kremu za regeneraciju i time završiti tretman.

Kože je posle toga mekana i regenerisana!

 

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Kornjača akrobata

Anketa

Da li će Partizan igrati polufinale Kupa protiv Crvene zvezde?

Rezultati