Putovanja

[ Izvor: Direktno.rs ]

11. 10. 2019. 19:30 0

Svetska atrakcija: "Štrumpfovil" u Španiji nas vraća u detinjstvo (FOTO)

Andaluzija, druga po veličini autonomna zajednica u Španiji poznata je najviše zbog glavnog grada Sevilje, ali i jednog malog sela koje je od 2011. godine prava atrakcija.

Huskar je mesto od nekoliko stotina stanovnika koje je poslužilo za potrebe "Sony pictures" u cilju promocije filma o Štrumpfovima, pa je tako čitavo mesto ofarbano u plavo uz statue posvećene likovima iz legendarnog crtaća.

Ideja je potekla od činjenice da je selo poznato po pečurkama koje rastu po obližnjim brdima, a kućice su upotpunile doživljaj.

Potrošeno je čak 4.000 litara plave farbe, a nakon projekta žitelji ovog mesta izrazili su želju da sve ostane netaknuto.

Od tog trenutka u proseku godišnje (uključujući i danas), dolazi preko 90.000 turista, što je donelo ovom seocetu pravi ekonomski "bum".

Na svakom koraku su murali, skulpture i suveniri Štrumpfova, a lokalci obučeni kostime "plavaca" i večnog negativca Gargamela.

Ipak, to je potrajalo samo do prošle godine, jer je Pjer Kuliford, tvorac Štrumpfova, tužio selo za autorska prava, pa su morali da prestanu sa takvim sistemom turizma.

Naravno, i dalje je sve u znaku crtanih heroja, ali su mogućnosti ograničene.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Topli sendvič

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati