Fudbal

Direktno.rs

15. 04. 2024. 11:40 0

Igrali su Ligu šampiona, imali zvezde - sad su dno

Pre desetak godina su bili na vrhuncu slave, danas su u ozbiljnoj krizi. Došlo je do toga da im je zabranjeno besplatno da dele dresove navijačima. Malaga je slavni španski klub. Veliki uspon su doživeli pre deset godina kada su igrali i Ligu šampiona. Čak su uspeli da dođu i do četvrtfinala elitnog takmičenja što je svakako bio veliki poduhvat.

Kabaljero, Lugano, Tulalan, Isko, Hoakin, Baptista su samo neki od grača koji su u to vreme igrali za klub sa juga Španije. Na klupi je sedeo Manuel Pelegrini. Tada je na čelu kluba bio kontroverzni šeik Abdulah Al Tani koji je umesto ulaganja samo zaduživao klub i na kraju ga je zavio u crno.

Iz godine u godinu je sledio pad, a čak ih je i UEFA izbacila iz Evrope za sezonu 2013/2014. Bila je 2018. kada je Malaga ispala iz La Lige i više se nije vraćala u elitni rang španskog fudbala. Prošle godine, u maju 2023. klub iz Andaluzije je ispao u treći rang takmičenja prvi put još od 1998.

Kakva situacija u ovom klubu najbolje pokazuje scena sa utakmice igrane za vikend i gostovanja drugom timu Atletiko Madrida. Slavila je Malaga 1:0, ali taj rezultat je u drugom planu. Naime, nakon završene utakmice jedan od navijača je tražio od Danija Lorenca dres, a mladi 21-godišnjak mu ga nije mogao dati. Tačnije uradio je to za novac.

Iz Malage su zabranili igračima da dele dresove, a ako to urade dužni su da plate ili im se oduzme od plate kako bi dobili novi.

Tako je Lorenco dogovorio "prodaju" svog dresa navijaču za 50 evra. Kamere su sve zabeležile i snimak je brzo postao viralan.

Inače, Malaga je trenutno četvrta na tabeli i prema svemu sudeći je čeka razigravanje za ulazak u Segundu.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izborna trka

Zoran Živković [27.04.2024.]




Video dana

Tuđa ruka svrab ne češe

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati