Ljubav

Direktno.rs

26. 09. 2021. 20:48 0

Psiholog otkriva zbog čega se zaljubljujemo u POGREŠNE

Psiholog Kar Gazard je nedavno objasnio zašto ljubav na prvi pogled i nije baš savršena, u radu "Slepi na prvi pogled". Naime dr Gazard analizirao je utiske mnogih dobrovoljaca, posle prvog sastanka i time primerio da ljubav i te kako može da bude slepa. 

- Kada osoba počne da obraća puno pažnje na detaljima i karakter onoga ko sedi preko puta nje, manje su šanse da će hteti nešto ozbiljnije sa ovom osobom - objašnjava stručnjak.

Psiholog veruje da što više nekoga upoznajemo, to nam postaje manje privlačan, jer neke grešake i mane dolaze u prvi plan. Suprotno tome, što manje znamo o nekome, to nas više privlači i budi u nama želju za ponovnim susretom.

U svom radu psiholog je objasnio da treba ostati "romantično objektivan", odnosno da ne treba ni prebrzo pasti na nečiji šarm, ali ni donositi loše zaključke o nekome na prvu loptu, prenosi "Psychology Today".

Najbolje bi bilo da na prvi susret odete bez nekih velikih očekivanja. Ako primetite neke "alarmantne" signale, naravno ćete hteti da prekinete svaki kontak, ali imajte na umu da neki ljudi od nelagode i nesigurnosti znaju ćutati ili pak reći nešto potpuno nepromišljeno.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.

Kolumna

Uterivanje istine

Zoran Živković [13.03.2024.]

Video dana

Modni kritičar

Anketa

Jeste li i vi dobili povećanje računa za struju?

Rezultati