Kuhinjica
15. 05. 2022. 07:00 0
Lagano i sveže: Rolat sa šlagom i jagodama
Kremasti voćni kolač za savršeno zadovoljstvo.
Sastojci:
4 jaja,
4 kašika šećera,
4 kašika brašna.
Za krem:
200 g krem šlaga od vanile,
2 dl kisele pavlake,
300 g jagoda.
Priprema:
Umutite prvo belanca u čvrst sneg uz dodavanje šećera. Zatim dodajte jedno po jedno žumance. Brašno u smesu dodajte kašikom i lagano sjedinite.
Sipajte smesu u pleh od rerne na papir za pečenje. Pecite na 180 stepeni oko deset minuta. Ispečenu koru izručite na krpu, skinite papir i zajedno sa krpom uvite.
Čvrsto umutite šlag krem sa hladnim mlekom, pa u njega umešajte kiselu pavlaku i dobro promešajte.
Ohlađeni rolat razmotajte i premažite šlagom, pospite seckanim jagodama i urolajte. Odozgo ukrasite ostatkom šlaga i jagodama.
Komentari 0
ostavi komentar