Kuhinjica

Direktno.rs

11. 11. 2021. 09:14 0

Tri proverena trika za vazdušaste i meke kiflice

Složićete se da nema lepšeg osećaja nego kada se ujutro probudite, napolju je hladno, a kućom se širi miris sveže ispečenih domaćih kiflica. Svaka domaćica ima svoj način i provereni recept po kom pravi testo, međutim, početnici u kuhinji neretko prave greške zbog kojih im kiflice ne narastu ili se brzo stvrdnu.

Da biste napravili vazdušaste kiflice koje će biti jednako ukusne i meke i sutradan, postarajte se da ne pravite ove tri greške:

1. Stavljate suvi kvasac

Kiflice se prave od davnina, a svako će reći da ih je njegova baka pravila najbolje. I istina je, bake su pravile najlepše kiflice, jer su koristile domaće namirnice i sveži kvasac.

Priprema testa sa svežim kvascem ima mnogo prednosti. Kvasac pecivu daje specifičnu aromu i volumen. Međutim, potrebno je da ga koristite na ispravan način.

Kvasac izmrvite i stavite ga u posudu, a onda ga prelijte sa malo mlake vode (ili mleka) i dodajte kašičiću šećera.

Voda, odnosno mleko mora biti temperature između 32 i 38 stepeni. Ukoliko je tečnost hladnija ili toplija od tih vrednosti, kvasac se neće aktivirati.

2. Ne ređate ih jednu do druge

Da bi kiflice bile vazdušaste i meke, potrebno je da ih poređajte tako da budu tik jedna uz drugu. Kada ih suzbijete i stavite da se peku, testo neće imati kud, pa će ići u visinu i tako dobiti na mekoći.

3. Ostavljate ih na vazduhu

Postoji "caka" i da se vruća peciva stave u činiju i potom "umotaju" u plastičnu kesu, koja će učiniti da se vlaga duže zadrži, a kiflice omekšaju.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Bg kontejneri

Zoran Živković [07.10.2024.]




Video dana

Džekpot

Anketa

Da li vam je teško da dođete do nove autobuske stanice?

Rezultati