Web portal Direktno.rs koristi kolačiće i Google analitiku u svrhu merenja i prikazivanja oglasa koji su prilagođeni vama. Kliknite na dugme Prihvatam kako biste pristali na ove postupke i zadržali korisničko iskustvo koje je prilagođeno vama. Saznaj više

Kuhinjica

[ Izvor: Direktno.rs ]

25. 10. 2021. 06:58 0

Ukus tradicije: Heljda pita sa sirom

Bolju slanu pitu garantovano niste jeli.

Sastojci:

500 g heljdinih kora za pitu,

400 g sitnog sira,

1 dl ulja,

2 dl kisele vode,

1 praška za pecivo,

4 jaja,

malo susama,

malo lana,

po ukusu soli.

Priprema: Napravite smesu od 3 jaja, sira, kisele vode, praška za pecivo i ulja. Sve dobro izmešajte. Dublji pleh podmažite uljem, pa stavite prvu koru. Zatim uzmite dve kore i zgužvajte ih u smesu od sira. Iscedite i rasporedite u pleh.

Preko zgužvanih kora stavite koru, pa na nju opet dve zgužvane provučene kroz smesu. I tako redom dok ne utrošite sve kore i smesu. Krajeve poslednje kore podvite pod pitu i lepo je ušuškajte. Odozgo premažite jednim umućenim jajetom i pospite lanom i susamom.

Stavite u zagrejanu rernu na 200 stepeni i pecite oko pola sata dok lepo ne porumeni. Služite uz jogurt ili kiselo mleko. Prijatno.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se

Ekvilibristika u Srbiji

Zoran Živković [26.11.2021.]


Anketa

Kako se grejete ove zime?

Rezultati

Video dana

Profesionalni oštrač noževa