Web portal Direktno.rs koristi kolačiće i Google analitiku u svrhu merenja i prikazivanja oglasa koji su prilagođeni vama. Kliknite na dugme Prihvatam kako biste pristali na ove postupke i zadržali korisničko iskustvo koje je prilagođeno vama. Saznaj više

Kuhinjica

[ Izvor: stvarukusa.rs ]

10. 05. 2021. 06:45 0

Sočan i kremast vanila kolač sa džemom

Lako, brzo i uspeva svima. Obavezno isprobajte.

Sastojci:

Za koru:

5 belanaca

prstohvat soli

1 žumance

8 kašika šećera

50 ml mleka

50 ml ulja

10 kašika brašna

1/2 praška za pecivo

1 vanilin šećer

Za premazivanje kore:

5-6 kašika džema (od kajsije, breskve, nektarine, jagode)

Za fil:

350 ml mleka

4 žumanca

3 kašike šećera

1 puding sa ukusom vanile

1 vanilin šećer

1/2 margarina (125 g)

100 g šećera u prahu

Za dekoraciju:

50 g bele čokolade ili kokosaPriprema:

Odvojite belanca i žumanca. U belanca dodajte so i postepeno šećer, pa umutite. Zatim dodajte jedno žumance, vanilin šećer, mleko i ulje. Zatim dodajte prosejano brašno i prašak za pecivo. Lepo sjedinite. Sipajte u pleh koji ste premazali margarinom i pecite na 180°C nekih 20-25 minuta. Kada se kora prohladi nekih 20-30 minuta, premažite džemom po izboru.

Umutite žumanca sa šećerom, pa dodajte puding i malo mleka. Lepo promešajte, a ostatak mleka stavite da se kuva sa vanilin šećerom. Kada provri dodajte smesu sa pudingom i kuvajte uz konstantno mešanje dok se ne zgusne.

Ostavite da se ohladi. Margarin umutite sa šećerom u prahu, pa kada se fil ohladio umutite još jednom i postepeno dodajte margarin. Sjedinite mikserom sve. Premažite fil preko džema i pospite čokoladom ili kokosom.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se

Vaše pravo da...

Zoran Živković [16.06.2021.]


Video dana

Majstor svog zanata

Anketa

Koji je najzagađeniji grad u Srbiji?

Rezultati