Kuhinjica

[ Izvor: Stvar ukusa ]

30. 04. 2021. 06:55 0

Pita sa šampinjonima i prazilukom

Jednostavna za pripremu i veoma ukusna, čak i kada se ohladi.

Sastojci:

– 750 g kora za gibanicu

– 400 g šampinjona

– 5 strukova praziluka

– šolja pirinča

– šoljica ulja

– šolja kisele vode

– suvi biljni začin

– biber

– so

Priprema:

Očistite i operite praziluk i pečurke i sitno ih iseckajte. Propržiti ih na ulju, malo posoliti i dodati suvi biljni začin.

Pirinač skuvajte, ocedite,a zatim ga dodajte praziluku i pečurkama, malo pobiberite i promešajte.

Svaku koru poprskati kiselom vodom i filovati po celoj kori. Ređati kore u podmazan pleh i tako dok se sve ne utrošite.

Poslednju koru samo poprskajte uljem i kiselom vodom.

Staviti pitu u zagrejenu rernu i pecite na umerenoj temperaturi oko 35 minuta.

Prijatno!

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Zavrteće vam se u glavi!

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati