Kuhinjica
30. 04. 2021. 06:55 0
Pita sa šampinjonima i prazilukom
Jednostavna za pripremu i veoma ukusna, čak i kada se ohladi.
Sastojci:
– 750 g kora za gibanicu
– 400 g šampinjona
– 5 strukova praziluka
– šolja pirinča
– šoljica ulja
– šolja kisele vode
– suvi biljni začin
– biber
– so
Priprema:
Očistite i operite praziluk i pečurke i sitno ih iseckajte. Propržiti ih na ulju, malo posoliti i dodati suvi biljni začin.
Pirinač skuvajte, ocedite,a zatim ga dodajte praziluku i pečurkama, malo pobiberite i promešajte.
Svaku koru poprskati kiselom vodom i filovati po celoj kori. Ređati kore u podmazan pleh i tako dok se sve ne utrošite.
Poslednju koru samo poprskajte uljem i kiselom vodom.
Staviti pitu u zagrejenu rernu i pecite na umerenoj temperaturi oko 35 minuta.
Prijatno!
Komentari 0
ostavi komentar