Kuhinjica
12. 04. 2021. 06:56 0
Gurmanski mladi krompir zapečen u rerni sa pančetom
Ovako pripremljen krompir poslužite uz neko meso ili salatu.
Sastojci:
mladi krompir
suvi začin
maslinovo ulje
kajenski biber (opciono)
ruzmarin
biber
malo maslaca ili margarina
Za preliv:
pavlaka
jogurt
majonez
beli luk u prahu ili izgnječeni sveži
malo soli
malo ljute tucane paprike (opciono)
malo kačkavalja
pančete
litke od mladog crnog lukaPriprema:
Krompir najpre operite i ogulite, a zatim obrišite krpom. Stavite ga u posudu i prelijte maslinovim uljem. Dodajte suvi začin ili so, ruzmarin, kajenski biber i biber. Promešajte, pa stavite u nauljen pleh u koji ste dodali nekoliko parčića maslaca ili margarina i malo vode. Pecite na 200°C u zagrejanoj rerni nekih 40-45 minuta.
Pančetu iseckajte sitno, pa je blago propržite i ostavite sa strane. Pomešajte pavlaku, jogurt i majonez i dodajte začine. Prelijte preko ispečenih mladih krompirića, pa preko narendajte sir po izboru i pospite prženom slaninicom kao i seckanim lišćem mladog crnog luka.
Komentari 0
ostavi komentar