Ručak "Da mi prođe utorak": Recept iz komšiluka | Kuhinjica | Direktno

Web portal Direktno.rs koristi kolačiće i Google analitiku u svrhu merenja i prikazivanja oglasa koji su prilagođeni vama. Kliknite na dugme Prihvatam kako biste pristali na ove postupke i zadržali korisničko iskustvo koje je prilagođeno vama. Saznaj više

Kuhinjica

[ Izvor: coolinarika.com ]

26. 01. 2021. 07:00 0

Ručak "Da mi prođe utorak": Recept iz komšiluka

Ovaj ručak se, kako kaže i njegov naziv, pravi utorkom, a recept stiže iz Slavonije u Hrvatskoj. Reč je o laganom obroku.

Sastojci:

Pile
Veza šargarepe
Veza blitve
1 i po krompir po osobi *
20o gr dimljene slanine
so
Biber u zrnu
Peršunov list
1/2l vode
kokošija kocka za supu
malo svinjske masti
nekoliko češnjaka luka
začinsko bilje

Priprema:

1. Pripremiti povrće ,oprati ga i oljuštiti, krompir iseckati na krupnije kocke, šargarepu na trakice!
Staviti u vodu do upotrebe, nemojte da krompir pocrni;)
Od blitve uzeti samo stabljike, zeleni deo ostaviti za ručak u sredu!!!
Rernu uključiti na 180 do 200 zavisi kakva vam je rerna!

2. Pile raskomadati i začiniti.
Mast dobro ugrejati u posudi koja može u rernu.
Naglo sa svih strana prepeći piletinu, dodati joj svo povrće i beli luk.
Malo mešati na vatri dok ne provri voda

3. Ubaciti u ručak kocku i preliti sa vrelom vodom.
Opet lagano promešati, dodati puno bibera i još više peršunovog lista.

4. Posudu dobro prekriti sa folijom i poklopiti sa poklopcem.
Staviti u rernu i ostaviti sat do sat i po, zavisi koliko su krupni delovi piletine i povrća.

5. Biće sve fino mekano i sočno sa dovoljno blagog safta:)

Poslužite!

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se

Bogat repertoar

Zoran Živković [24.02.2021.]


Video dana

Policajac klovn

Anketa

Koji hit Đorđa Balaševića najviše volite?

Rezultati