Kuhinjica
14. 12. 2020. 07:11 0
Recept godine: Svi su spremali isto 2020!
Godina kada smo usavršili kulinarske sposobnosti.
Gugl je, kao i svake godine, objavio listu najtraženijih pojmova u svim mogućim poljima, pa tako i na polju kulinarstva.
Budući da je ova godina bila najčudnija ikada, da smo puno vremena provodili kod kuće i odlaske u kupovinu svodili na minimum, možda i ne treba da čudi što je najčešće "izguglan" recept bio recept za domaći hleb!
Sastojci:
2 šolje vode
1 kašičica šećera
25 g kvasca
5 šolja brašna
1 kašičica soli
2 kašike ulja
Priprema:
U posudu sipajte vodu, stavite šećer i kvasac. Promešajte, a zatim dodajte brašno i so. Umesite testo, pokrijte krpom i ostavite da stoji 15 minuta. Dodajte ulje i premesite. Pokrijte providnom folijom i neka odstoji.
Prebacite testo na pobrašnjenu površinu i opet premesite, a zatim podelite testo na dva dela. Prstima malo raširite testo, a zatim urolajte i oblikujte. Stavite na pleh i pokrijte krpom. Kada se podigne, na svakom hlebu napravite rez i premažite mlekom.
Stavite šolju vrele vode na pleh. Pecite 40 minuta na 180°C.
Komentari 0
ostavi komentar