Kuhinjica
24. 11. 2020. 06:00 0
Musaka sa boranijom: Da li ste probali?
Musaku obično pravimo od krompira i mlevenog mesa, postoji ona na srpski način, kao i musaka na grčki način, musaka sa tikvicama takođe, a da li ste probali musaku sa boranijom? Možda vam ovaj recept zauvek promeni mišljenje o ovom jelu.
Potrebno je:
700 gr boranije mlade
400 gr mlevenog mesa
1 paradajz
3 jaja
200 gr. kisele pavlake
1 glavica crnog luka
3 čena belog luka
malo aleve paprike, biber so može začin suvi
ulje
Priprema:Na ulju propržiti seckan crni luk, pa kad bude staklast dodati mleveno meso pa ga tiho upržiti.
Dodati so, biber, alevu papriku. Boraniju očistiti i oprati iseći na komadiće i obariti. Ubaciti u boraniju mleveno meso i izjednačiti
U činiju umutiti jaja dodati pavlaku i beli luk i izmešati. Pleh podmazati uljem istresti boraniju i sitno seckan paradajz.
Preliti pavlakom i dobro protresti da slegne do dna. Peći na 220 stepeni 50-60 min da ispari tečnost..
Služiti toplo.
Komentari 0
ostavi komentar