Musaka sa boranijom: Da li ste probali? | Kuhinjica | Direktno

Web portal Direktno.rs koristi kolačiće i Google analitiku u svrhu merenja i prikazivanja oglasa koji su prilagođeni vama. Kliknite na dugme Prihvatam kako biste pristali na ove postupke i zadržali korisničko iskustvo koje je prilagođeno vama. Saznaj više

Kuhinjica

[ Izvor: Bakina kuhinja ]

24. 11. 2020. 06:00 0

Musaka sa boranijom: Da li ste probali?

Musaku obično pravimo od krompira i mlevenog mesa, postoji ona na srpski način, kao i musaka na grčki način, musaka sa tikvicama takođe, a da li ste probali musaku sa boranijom? Možda vam ovaj recept zauvek promeni mišljenje o ovom jelu.

Potrebno je:

700 gr boranije mlade
400 gr mlevenog mesa
1 paradajz
3 jaja
200 gr. kisele pavlake
1 glavica crnog luka
3 čena belog luka
malo aleve paprike, biber so može začin suvi
ulje

Priprema:Na ulju propržiti seckan crni luk, pa kad bude staklast dodati mleveno meso pa ga tiho upržiti.

Dodati so, biber, alevu papriku. Boraniju očistiti i oprati iseći na komadiće i obariti. Ubaciti u boraniju mleveno meso i izjednačiti

U činiju umutiti jaja dodati pavlaku i beli luk i izmešati. Pleh podmazati uljem istresti boraniju i sitno seckan paradajz.

Preliti pavlakom i dobro protresti da slegne do dna. Peći na 220 stepeni 50-60 min da ispari tečnost..

Služiti toplo.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se

Press zvonce

Zoran Živković [22.01.2021.]


Video dana

Russia today

Anketa

Da li je država efikasna u borbi sa mafijom?

Rezultati