Piletina na italijanski način | Kuhinjica | Direktno

Web portal Direktno.rs koristi kolačiće i Google analitiku u svrhu merenja i prikazivanja oglasa koji su prilagođeni vama. Kliknite na dugme Prihvatam kako biste pristali na ove postupke i zadržali korisničko iskustvo koje je prilagođeno vama. Saznaj više

Kuhinjica

[ Izvor: stvarukusa.rs ]

28. 06. 2020. 07:35 0

Piletina na italijanski način

Služite sa povrćem ili salatom.

Sastojci:

2 jajeta

3 čena belog luka

so

100 g prezli

50 g parmezana

1 kašičica belog luka u prahu

500 g pilećih grudi

Za sos:

1 crni luk

2 čena belog luka

3 kašičice paradajz pirea

so, biber

malo šećera

1 kašičica italijanske mešavine začinaPriprema:

Umutite jaja, pa dodajte beli luk, peršun i so. Meso uvaljajte u marinadu i ostavite 15-30 minuta. Spremite smesu za pohavanje. Pomešajte prezle, beli luk u prahu i parmezan. Uvaljajte meso u poh. Zatim pržite na masti, dok ne dobiju žutu boju, odnosno dok ne budu gotove. Stavite gotovo meso u vatrostalnu posudu. Napravite sos tako što ćete izdinstati luk, zatim dodajte beli luk, paradajz pire, so, biber i malo na vrh kašike šećera. Kratko dinstajte, pa dodajte italijansku mešavinu začina. Sipajte sos preko mesa, pa stavite preko komade mocarele. Pecite u rerni na 250°C nekih 15 minuta ili dok se mocarela ne istopi.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se

Iščekivanje

Zoran Živković [06.07.2020.]


Video dana

Kako parkirati čamac

Anketa

Da li policija koristi prekomernu silu na protestima?

Rezultati