Kuhinjica

Direktno.rs [ Izvor: Klix.ba ]

24. 06. 2020. 09:34 0

Čizburger BEZ HLEBA: Poseban recept za keto dijetu

Keto ili ketogena dijeta postaje sve popularnija u svetu. To je dijeta u kojoj je akcenat na unosu male količine ugljenih hidrata i veće količine masti i proteina kako bi se telo ohrabrilo da koristi masne naslage za proizvodnju energije.

Ako se opredelite za keto dijetu, trebalo bi da konzumirate čak 75 odsto masti, oko 20 odsto proteina i samo pet odsto ugljenih hidrata.

Svrha ove ishrane je da telo, zbog nedovoljnog unosa ugljenih hidrata, počne da koristi masti kao primarni izvor energije i da na taj način osigurava efikasno mršavljenje.

Kada unos ugljenih hidrata padne ispod određene granice, dolazi do ketoze, naša jetra razgrađuje masne ćelije na slobodne masne kiseline i ketone koji se potom koriste kao fizička energija.Čizburger prema keto principu ishrane, bez hleba je veoma popularan kod ljudi koji su na keto dijeti. Od sastojaka vam je potrebno šest koluta tikvica, 120 grama mlevene govedine, so, biber, ribani muškatni oraščić, peršun, beli luk i topljeni sir, piše “My Bizzy Kitchen”.

Meso pomešajte sa začinima, peršunom i belim lukom i napravite tri mala hamburgera i pržite ih u tiganju ili na roštilju. Zapecite i kolutiće tikvica. Kada završite, stavite meso na tikvice, na njega topljeni sir, a zatim drugom tikvicom preklopite čizburger.

Naravno, ako ovaj obrok pravite za više ljudi, povećajte količinu svega. Na rastopljeni sir možete dodati i krišku paradajza, zelenu salatu i sečkani luk.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]




Video dana

Pobednički ples

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati