Kuhinjica
05. 04. 2020. 07:20 0
SAVRŠEN domaći senf
Namaz koji ide uz svako jelo, sada možete i sami da "smućkate".
Sastojci
Potrebno je:
110g semena slačice
100ml sveže isceđenog soka od limuna
130ml vode
I još:
1 kašika majčine dušice (osušene)
1,5 kašika svežeg ruzmarina
1/2 kašičice ljute aleve paprike
1/3 kašičice morske soli
1 kašičica meda
100-150ml mlake vodePriprema
U dublju posudu staviti seme slačice i preliti ga, mešavinom, limunovog soka i vode. Poklopiti i ostaviti posudu, na sobnoj temperaturi, da odstoji tri dana.
Na kraju trećeg dana slačica će da upije tečnost, sa kojom smo je nalili.
Prebaciti slačicu u, jači, blender i dodati majčinu dušicu, ruzmarin, ljutu alevu papriku, morsku so, med i 100 mililitara vode.
Izblendati da se sve pretvori u kašastu smesu. Napuniti teglice. Od ove kolicine napune se dve teglice od po 200 grama. Ovaj senf može da stoji i do pet meseci u frižideru.
Komentari 0
ostavi komentar