Kuhinjica
27. 03. 2020. 06:39 0
Brza čorbica od piletine i praziluka
Domaća čorba od piletine i praziluka, idealna kao predjelo za svaku priliku.
Sastojci
Potrebno je:
1 struk praziluka
oko 300g pileceg belog mesa
2 čena belog luka
1 kašika ulja
1 kašicica soli
1 kašicica karija
malo bibera
malo ruzmarina
po potrebi vodePriprema
Praziluk očistiti i iseckati na kockice. Beli luk očistiti i sitno iseckati. Meso iseći na komadiće.
U šerpicu staviti malo ulja pa kada se zagreje staviti beli luk da se proprži, zatim dodati praziluk, sve izmešati i naliti vodom da prokrčka malo smesu. Dodati so i kuvati dok luk omekša.
Kada je luk malo omekšao dodati komade mesa i dodati vodu da prekrije smesu. Dodati začine i krčkati dok mese ne bude gotovo. Neka ima i tečnosti da ne bude previše gusto.
Kada je sve gotovo, izvaditi par komadića mesa, oko jedne trećine i polovinu tečnosti i izblendirajte sve mikserom pa vratite nazad. Čorbica će od izblendiranog mesa, luka i tečnosti postati gušća. Gustinu prilagodite ukusu.
Komentari 0
ostavi komentar