Kuhinjica
26. 03. 2020. 06:57 0
Piletina sa šampinjonima
Brz i lagan ručak, sprema se sa puno ljubavi i pojede s' apetitom.
Sastojci
Potrebno je:
500g belog mesa
500g šampinjona
1 veća glavica crnog luka
2 cenja belog luka
1 veće šargarepa
1 kašika začina
po želji biber
2 kašike kisele pavlake
1 kašika gustina
Za prilog:
200g pirinča
1 kašičica kurkume
1 kašičica začinaPriprema
Iseckati crni luk zajedno sa belim lukom i šargarepom, na kockice. Potom propržiti.
U drugoj posudi pripremiti belo meso. Odvojiti ga od kostiju i iseći na manje šnicle. Svaku šniclu valjati u brašno pa poređati po izdinstanom luku.
Poređati meso jedno pored drugog, a ako ima još mesa poredjati i odozgo.
Naliti meso sa čašom vode dva decilitra i dinstati na tihoj vatri 30 minuta. Povremeno šerpu protresti.
Deset minuta pred kraj dodati očišćene šampinjone isečene samo na pola. Posle desetak minuta dodati prvo razmućen gustin u malo vode, a odmah zatim i dve kašike pavlake. Prokrčkati jedan minut i skloniti sa vatre i začiniti. Skuvati i pirinac kao prilog i aranžirati.
Komentari 0
ostavi komentar