Kuhinjica
15. 03. 2020. 08:05 0
Slani rolat od palačinki i kajgane
Ukusan obrok za bilo koje doba dana!
Sastojci:
Za palacinke:
100g brašna
1 jaje
na vrh noža soli
1 kašika ulja
1dl mleka
0,5dl vode
Za palačinku od jaja:
2 jajeta
2 kašike brašna
Trunčica soli
Za fil:
2dl kisele pavlake
100g krem sira
1 kašika sušenog povrćaPriprema:
Napraviti testo za palačinke, umutiti jaje, dodati ulje, so i brašno, sve izmešati pa dodati mleko i vodu. Napraviti lepu masu bez grudvica. Ispeći palačinke na aparatu za palačinke. Umutiti dva jaja i polako dodati dve kašike brašna, umutiti da bude bez grudvica. Od te mase ispeći jednu palačinku kao kajganu. Ostaviti da se malo prohlade, za to vreme pomešati kiselu pavlaku i krem sir. Uzeti tepsiju i prvo staviti palačinku, premazati filom pa posuti sušenim povrćem, preko staviti palačinku od jaja, preko nje ponovo fil, preko fila ponovo palačinku i premazati ostatkom fila. Ostaviti jednu kašiku fila za premazivanje odozgo. Uviti rolat od palačinki. Umotati u foliju i ostaviti da se ohladi. Ohlađen rolat premazati filom i posuti sa malo sušenog povrća.
Ostaviti još malo da povrće upije sok iz fila. Seći komade željene debljine i služiti.
Komentari 0
ostavi komentar