Korona

Direktno.rs

11. 12. 2020. 15:38 6

Gojković: U ponedeljak donosimo nove mere

"Nismo doneli mere jer smo prethodne oročili do 15. decembra. Te mere i dalje stoje, mi imamo drugi vikend koji će biti pod rigoroznim ograničenjima. Tokom vikenda ćemo pričati o novom setu mera i pretpostavljam da ćemo u ponedeljak na sednici Kriznog štaba doneti odluku. Slušamo preporuku medicinskog dela Kriznog štaba i ne vidim problem što danas ništa nije odlučeno", rekao je pokrajinski seretat za zdravstvo Zoran Gojković.

Krizni štab je danas zasedao, ali nikakve mere nisu donete, iako je bilo govora da bi to moglo da se desi, odnosno da će se odnositi ta ograničenja tokom novogodišnjih praznika, kao i na dolazak srpskih državljana iz inostranstva.

Zoran Gojković, pak, ne vidi problem što se to danas nije dogodilo, te je najavio nove mere za ponedeljak.

- Želim samo da se osvrnem na ono o čemu sam pričao, a reč je o velikom broju novozaraženih. Ne želim da odajem optimizam ili pesimizam, samo racionalno pokušavamo da napravimo analizu brojki i da kažemo da ove mere koje su na snazi dve, tri nedelje daju rezultat. Takav da nemamo frapantan broj novozaraženih, mi smo se tri, četiri dana ustalili u tim brojkama koje su izuzatno velike, što ne smemo da prenebregnemo - rekao je Gojković i dodao:

- Mi se nalazimo u samom piku, narednih sedam dana će biti ključni. Uspeli smo da stabilizujemo tu krivu, videćemo koliko ćemo ostati u poziciji zaravnjenja. Duži vremenski period će taj broj padati, naše je da ne dozvolimo da se poremeti prirodan pad krive lošim ponašanjem.

Gojković je istakao da je Krizni štab svestan da će tokom novogodišnjih i božićnih praznika veliki broj ljudi doći u Srbiju.

- Razgovarali smo o tome kako da obezbedimo najbolje moguće postupke za sve građane Srbije koji žele da uđu u Srbiju. Tokom vikenda ćemo pričati o novom setu mera i pretpostavljam da ćemo u ponedeljak na Kriznom štabu doneti odluku. Mi smo slušali preporuku medicinskog dela Kriznog štaba i ne vidim problem što to danas nije doneto.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 6

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

U čemu je problem?

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati