Korona

S. M.

11. 06. 2020. 06:50 2

POSAO ZA USTAVNI SUD "Dok korona besni, mi izlazimo na izbore!"

Nebojša Krstović iz Kuršumlije, nosilac lokalne liste Grupe građana „Spasimo Kuršumliju“, od pre dva dana nalazi se u samoizolociji, jer je prvi od dva testa koje je radio pozitivan na virus korona i smatra da izbori u ovakvim uslovima nikako ne mogu da se održe. On je najavio da će se obratiti i Ustavnom sudu, jer nije u mogućnosti zbog više sile, odnosno epidemije korone da učestvuje na izborima kao nosilac liste.

- Još 28. maja sam bio na slavi kod prijatelja i tek pre tri dana smo saznali da je on pozitivan na Kovid 19 pa sam se samoinicijativno testirao. Rezultat 8. juna je da sam pozitivan i tada mi je urađen bris grla i nosa, a onda 9. juna čitavu moju porodicu su testirali i rezultati su negativni. Kako može u dva dana da rezultati testova budu oprečni i koji je od testova validan - pita se Krstić, koji nema nikakve simptome virusa.

Kako je u samoizolaciji i nosilac je liste, ne može da učestvuje u kampanji, pa traži odlaganje izbora.

- Vidite, možda su i Aleksandar Vučić i Ivica Dačić pozitivni, ali ćute i šetaju se po Srbiji i njih niko ne drži zatvorene. Ako sam pozitivan, sasvim je normalno da ostanem u izolaciji, ali u tom slučaju izbori ne mogu da se sprovedu, jer lista čiji sam ja nosilac ne može da učestvuje u kampanji. Već dva dana zovem sve redom i niko ne zna da mi kaže šta je činiti. Zato javno pitam prvo Vladu Republike Srbije zašto se održavaju izbori kada je epidemija u jeku i šta će se desiti ako sada ne samo ja, već još ko zna koliko građana Kuršumlije, pošto je od te slave prošlo dosta vremena, budu pozitivni - pita Krstić.

Krstić je tog 28. maja bio na slavi u kuršumlijskom selu Babice i nije bio jedini gost. Pre desetak dana simptomi korona virusa pojavili su se kod domaćina slave, njegovog sina i snaje, a pretpostavlja se da je osoba koja je donela virus iz bruskog sela i bila je takođe gost. Sin domaćina je inače zaposlen u lokalnoj samoupravi Kuršumlije.

- Ovaj slučaj, kao i mnogi prethodnih dana pokazuju da nije vreme za izbore i da se oni ne smeju održati. Ne zna se kakvo će vreme biti u danima koji slede, jer kao što vidite broj zaraženih opet raste. Smatramo da je bojkot jedina opcija, ne samo zbog nezakonitih izbora, već i zbog zdravlja građana Srbije. Svako okupljanje je opasno, a da ne govorimo o biračkim mestima koja su potencijalna žarišta - kazala je predsednik Inicijativnog odbora SSP u Kuršumliji Ljiljana Arsenijević.

Od 7. maja do ovog slučaja Kuršumlija nije imala novoobolele, a svi se plaše da će sada doći do naglog povećanja zaraze.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 2

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

U čemu je problem?

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati