Korona

[ Izvor: Beta ]

20. 05. 2020. 11:34 0

U Brazilu za 24 časa više od 1.000 žrtava korone

Brazil je prvi put prešao broj od 1.000 umrlih od koronavirusa u jednom danu, sa prijavljenih 1.179 umrlih u poslednja 24 časa, čime je ukupan broj dostigao 17.971, saopštilo je sinoć Ministarstvo zdravlja. 

U zemlji od 210 miliona stanovnika registrovano je 271.628 zaraženih koronavirusom, a do sada je maksimalni dnevni broj umrlih bio 881, zabeležen 12. maja.

Broj novozaraženih u poslednja 24 časa je 17.408, navelo je ministarstvo.

Ukoliko se ovaj trend rasta broja umrlih potvrdi narednih dana Brazil, najteže pogođena zemlja koronavirusom u Latinskoj Americi, ući će u fazu ubrzavanja pandemije, čiji vrhunac stručnjaci predviđaju tek za početak juna.

Brazil je u ponedeljak postao treća zemlja na svetu po broju zaraženih koronavirusom - iza SAD i Rusije, skočivši sa dosadašnjeg šestog mesta te liste.

Naučna zajednica ocenjuje da su brojke ministarstva daleko niže od stvarnih, čak možda 15 puta pošto se u zemlji i dalje radi vrlo malo testova za koronavirus.

Odeljenja intenzivne nege u bolnicama u državama Sao Paulo, Rio de Žaneiro, Seara, Amazonas i Pernambuko su vrlo blizu potpuno popunjenih kapaciteta.

Samo u Sao Paulu, ekonomskom centru Brazila sa 46 miliona stanovnika, zabeleženo je 5.147 smrtnih slučajeva, što je gotovo trećina od ukupnog broja umrlih u celoj zemlji, a 66.000 je zaraženo.

Država Rio de Žaneiro druga je po broju umrlih sa ukupno 3.079 umrlih. Te dve države su proglasile izolaciju stanovništva ali bez predviđenih kaznenih mera. 

Predsednik države Žair Bolsonaro je u otvorenom sukobu sa guvernerima većine od 27 država i stalno poziva na nastavak rada zaposlenih da bi se sačuvala privreda zemlje kojoj preti teška recesija.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Topli sendvič

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati