Fudbal

[ Izvor: Mediji ]

26. 03. 2024. 12:19 0

Reprezentativac Brazila se dopingovao, dve godine van fudbala

Brazilski fudbaler i reprezentativac, Gabrijel Barbosa (27), suspendovan je na dve godine zbog dopinga.

Ova informacija šokirala je ljubitelje fudbala, pre svega u Brazilu, ali i širom planete jer se radi o izuzetno popularnom fudbaleru. Čitava situacija je konfuzna, a Barbosa, poznati kao "Gabigol", kažnjen je iako rezultat nije dobio pozitivan rezultat doping testa.

Sve se dogodilo u aprilu 2023. godine pre meča Flamenga protiv Fluminensea. Kontorlori su se pojavili na treningu Flamenga i tražili su uzorak od Barbose i njegovih saigrača.

Barbosa je navodno najpre odbio testiranje i da sarađuje sa kontrolorima, odnosno da prati upustva koja je dobijao. Na kraju je pristao da da uzorak, ali problem je predstavljala činjenica da je želeo da da urin bez prisustva kontrolora. Na kraju je predao uzorak, ali bez poklopca, što nije dozvoljeno.

Nakon što je suđenje potrajalo godinu dana, Gabrijel je osuđen na dve godine suspenzije, a moći će da se žali Međunarodnom sudu u Lozani.

Gabrijel Barbosa je kao mlad fudbaler iz Santosa prešao u Inter za obeštećenje od blizu 30 miliona evra. Igrao je na pozajmicama u Benfiki i "matičnom" Santosu, pre nego što je 2019. godine prešao u Flamengo.

Prvo je bio pozajmljen fudbaler, a u januaru 2020. godine ovaj klub je platio 17,5 miliona evra za njegov transfer. Za reprezentaciju Brazila je igrao 18 puta i postigao je pet golova, nakon što je igrao za sve mlađe selekcije nacionalnog tima.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Topli sendvič

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati