Kolumne

Jovan Marinković

30. 07. 2021. 15:43 0

Spomenik Godzili

Pre par dana čuli smo veličanstvene stvari, moćnom srpskom rukom, ščepali smo veliku Nemačku za međunožje i ne puštamo! Naime, naš dobri predsednik obavestio nas je pre par nedelja iz Pančeva da velika nemačka automobilska industrija ne bi mogla da postoji bez proizvodnje delova u tom malenom vojvođanskom gradiću! E moja Srbijo, od jedne bedne poljoprivredne zemlje postala si ekonomski džin od koga i jednoj Nemačkoj klecaju kolena! I neka joj klecaju!

Samo morali bi na vreme da se spremimo za reke naroda koji će, to je sad više nego izvesno, pohrliti u Srbiju iz Nemačke trbuhom za kruhom u potrazi za dobro plaćenim poslovima i boljim životom. Ali u nas je toliko blagostanje da će biti poslova i para za sve nevoljnike ma odakle dolazili, pa makar dolazili i iz Nemačke!

Ne znam da li ste znali, ali prva svetska sila Kina uopšte nema demokratiju. To je komunistička zemlja bez izbora i stranaka! Dakle ako prva svetska sila nema demokratiju, šta reći za Srbiju koja postaje treća svetska sila, a pored toga što nema demokratiju, nema ni Ustav ni zakone! Tj ima ih, ali ih niko ne ferma. U stvari, ferma se po potrebi a uglavnom kako predsednik kaže i odluči. Pa šta?! Jel nam fali nešto?! Naravno da ne! Procvat i zlatno doba kudagod pogledaš. I sada dolazimo do filozofskog pitanja: da li civilizovanom svetu uopšte trebaju demokratija, ustav i zakoni? Ili sve što im treba jeste jedna zemlja, jedan narod i jedan predsednik? Ali predsednik prepošten kao ovaj naš. A ovaj naš nikad ni slagao nije, a kamoli nešto, ne daj bože - ukrao!

Pre par nedelja svedočili smo divnom događaju: razdragani poljoprivrednici delili su besplatan pradajz presrećnom i ozarenom narodu! Ovo naše zlatno doba sve više liči na komunizam. Ljudi kojima pretiče, dele svoje proizvode drugima. Dele narodu – besplatno! Narod se gura da skupi što više može. Ne zna narod da nema potrebe da se gura toliko. Ako naša dobra vlast bude radila u interesu svog naroda kao i do sada, za par godinica deliće poljoprivrednici narodu za džabe sve od pasulja do prasića. I zato samo polako i bez guranja!

Ali, kako to obično biva, ima naša grandiozna priča i svoje mračne strane. Pogađate, govorim o tajkunskoj opoziciji! Evo pre par dana Ministar policije Aleksandar Vulin izneo kako stoji stvar sa podzemljem u Srbiji: nepobitno je utvrđeno je da te barabe od opozicije kontrolišu zveri poput Veljka Belivuka! Dakle, navedeno je da Veljka Belivuka kontrolišu Đilas i Marinika Tepić! Znači Đilas i Marinika Tepić su godinama unazad sami na sebe slali Belivuka i drugare da ih mlate i dave skupa sa narodom i drugim opozicionim kolegama, a uz to i da namiču glasove SNS-u! „Ma ludilo mozga“ što bi rekla Ana Brnabić, pasionirani čitalac romana Braća Karamazovi! Sad samo institucije da rade svoj posao. Naročito dispanzeri za mentalno zdravlje. Zašto baš dispanzeri za mentalno zdravlje?! Pa jer se policija susreće sa takvim zverstvima u režiji tajkunske opozicije da je to teško psihički podneti.

Ali sve će proći i dobro uvek pobeđuje. Ostaju samo velika dela. Ostaje samo da se da počast ljudima koji su od male Srbijice naravili ekonomskog tigra. Ali malo je reći tigra, Srbija je postala ekonomska Godzila! I zato ja sa ovog mesta predlažem da se u čast našeg neviđenog ekonomskog čuda u centru Beograda napravi spomenik Godzili! U prirodnoj veličini! Neka košta i 100 miliona evra, ima Srbija para! Samo neka Rukavišnjikov napravi, ne dajte ni slučajno Mrđanu Bajiću taj posao! Teško ćemo živeti pokraj njegove karakondžuje od 100 metara a da svi ne zaglavimo u disanzer za mentalno zdravlje.

Jovan Marinković, akademski slikar Skupština slobodne Srbije

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Zavrteće vam se u glavi!

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati