Izbori 2024

[ Izvor: Mediji ]

11. 04. 2024. 12:26 1

Aleksić posle pregovora: Vlast ne želi da se tenzije smanje

Predsednik Narodnog pokreta Miroslav Aleksić rekao je, tokom razgovora za TV N1, da vlast nije pokazala na današnjem sastanku volju da lokalni i beogradski izbori budu spojeni.

- Nema nekog napretka velikog. Vlast nije pokazala želju da se postigne dogovor da svi izbori budu spojeni i da ključne preporuke budu primenjene što se tiče biračkog spiska i da se napravi dogovor o medijima. Oni su osmislili sastanak da mi danas govorimo o preporukama koje jesu deo ODIHR preporuka, ali suštinski ne znače ništa - rekao je Miroslav Aleksić i dodao:

On je rekao da je ovo potvrda da vlast ne želi da se tenzije u društvu smanje.

- Oni stvaraju privid da se o nečemu razgovara. Nismo znali da će pozvati na sastanak predstavnike stranih ambasada. Mislim da će se sastanak završiti vrlo brzo i ne verujem da ćemo postići dogovor. Nema razumevanja za zahteve opozicije - rekao je Aleksić.

Na dnevnom redu današnjeg sastanak bio je predlog izmena Zakona o finansiranju političkih aktivnosti, Zakona o sprečavanju korupcije, Zakona o izboru narodnih poslanika, Zakona o lokalnim izborima i Zakona o ustavnom sudu, koje će omogućiti usvajanje sedam od 25 poslednjih preporuka ODIHR-a.

Izmene zakona pripremila je Radna grupa Vlade Srbije za saradnju sa OEBS-om i ODIHR-om, a deo opozicije vidi problem što su te izmene predložene nekoliko dana nakon što su raspisani novi beogradski izbori za 2. jun.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izborna trka

Zoran Živković [27.04.2024.]




Video dana

Tuđa ruka svrab ne češe

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati