Izbori 2024

[ Izvor: RTV ]

16. 04. 2024. 18:57 7

Aleksić: Do petka odluka o izlasku na nove BG izbore

Predsednik Narodnog pokreta Srbije (NPS) Miroslav Aleksić izjavio je da će koalicija "Srbija protiv nasilja" do petka doneti odluku o izlasku na nove beogradske izbore 2. juna.

- Nemamo šta više da čekamo. Ako odlučimo da idemo na izbore, ostalo je još 45 dana. Ako nećemo - nastavljamo našu borbu za izborne uslove, za neke buduće izbore, nećemo odustati od toga - rekao je Aleksić za Radio-televiziju Vojvodine.

Govoreći o nastavku dijaloga sa vlastima o izbornim uslovima, on je podsetio da je predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić rekla da je spremna da ispuni sve osim spajanja beogradskih i lokalnih izbora.

- Hajde da vidimo da li će da kaže da će za te izbore 2. juna izmeniti taj zakon da ljudi koji su promenili prebivalište u poslednjih 12 meseci ne mogu da glasaju na novom, već na starom biralištu - dodao je Aleksić.

Formiranje komisije za reviziju biračkog spiska i izmena zakona koji se odnosi na glasanje nakon promene prebivališta, prema njegovim rečima, svakako bi bio važan i pozitivan pomak.

- Obe stvari su vrlo važne. Jedna se tiče migracija, druga revizije biračkog spiska. Ali, mislim da ćemo već sutra na sastanku znati da li je to realno ili nije, pa ćemo na osnovu toga doneti odluku u naredna dva dana. Verujem da ćemo do petka saopštiti tu odluku - kazao je Aleksić.

Upitan na koje izbore se odnosi bojkot, Aleksić je kazao da je trenutno reč samo o izborima 2. juna - novim beogradskim.

- U ovom trenutku su na stolu samo izbori 2. juna u Beogradu, ako je sve ovo što kaže predsednica Skupštine tačno i njihov definitivni konačni stav. Ona govori samo o izborima 2. juna - rekao je predsednik Narodnog pokreta Srbije.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 7

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izborna trka

Zoran Živković [27.04.2024.]




Video dana

Tuđa ruka svrab ne češe

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati