Izbori 2024

Direktno.rs

16. 02. 2024. 13:13 13

"Svaki pokušaj formiranja vlasti SNS-a u BG biće nasilničko ponašanje"

Narodni poslanik i potpredsednik Srbija centra prof. dr Slobodan Cvejić izjavio je, povodom predstojeće konstitutivne sednice Skupština grada Beograda, da Srpska napredna stranka nema legitimitet da formira vlast u Beogradu jer je neće prihvatiti ni građani, ni opozicija, a ni međunarodne institucije.

- Političko igranje sa voljom naroda i konstitutivnom sednicom Skupštine grada Beograda, koja je zakazana za 19. februar, praksa je gubitnika, a svaki pokušaj formiranja vlasti biće nasilničko ponašanje - rekao je Cvejić, koji je i coordinator Gradskog odbora Srbija centra Beograd.

On je istakao da očekuje da se SNS pribeći manipulaciji i verbalnom nasilju i na samoj konstitutivnoj sednici.

- Možemo samo da pretpostavimo da li će da popuste pod pritiskom evropske i svetske javnosti i procene da je ponavljanje izbora u Beogradu manja šteta od još jednog nasilnog prekrajanja izborne volje. Interes Vučićevog režima da zadrži vlast u glavnom gradu nesumnjivo je veliki. Plan da se kroz EXPO 2027, mimo Zakona o javnim nabavkama, potroše milijarde svaki dan ih odvlači u nove kombinacije. Svedoci smo i stalnih izmena urbanističkih planova i nereagovanja institucija zaštite, čime se daje privremeni zakonski alibi za rušenje vrednih i retkih zgrada, ambijentalnih celina ili zelenih površina, a sve u korist pojedinaca bliskih vlastima - rekao je Cvejić.

On je naglasio da se koalicija "Srbija protiv nasilja" priprema za svaki scenario.

- Stav Srbija centra je da su izbori u Beogradu brutalno pokradeni, da zvanični rezultati ne odražavaju izbornu volju Beograđana i da glasanje mora da bude ponovljeno, ali ne pod ovim uslovima. Krađa je dokazana, za nju tražimo odgovornost, a svaki sledeći izlazak na birališta ne sme da dovede u sumnju rezultate. Beograd mora da bude najbolji primer kako se upravlja gradom na stručan način, u korist svih njegovih stanovnika, a ne samo sumnjivog kapitala. Verujem da će sve opozicione liste imati dovoljno časti i razuma da sprovedu ono što su obećavali tokom kampanje i da neće sarađivati sa strankama Vučićevog režima - zaključio je Cvejić.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 13

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izborna trka

Zoran Živković [27.04.2024.]




Video dana

Tuđa ruka svrab ne češe

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati