Politika

Direktno.rs

22. 04. 2024. 13:27 4

Ponoš: Izbori 2. juna bez izbornih uslova nisu terapija za izlazak zemlje iz krize

Šef poslaničke grupe Srbija centra u Skupštini Srbije general Zdravko Ponoš izjavio je da je zemlja u dubokoj političkoj krizi i da Zakon o lokalnim izborima "nije terapija za izlazak iz krize".

- Ovo što danas radimo je lepljenje flastera na gangrenoznu ranu. To neće izlečiti Srbiju. Taj proces će nastaviti da tinja dok ne obuhvati celu zemlju. Naprotiv, samo sprečavamo izlečenje i varamo državu, odnosno pacijenta. Trebalo bi tu ranu da radikalno očistimo, da oni koji su organizovali i učestvovali u izbornoj krađi snose posledice. To se odnosi najpre na zaposlene u MUP-u i Ministarstvu za državnu upravu i lokalnu samoupravu - rekao je Ponoš u Skupštini Srbije.

Ponoš je dodao da poboljšanju političke situacije neće pomoći "obećanja u iznudici".

- Za birački spisak Brnabić kaže da će uraditi šta može, a za profesionalni rad RTS-a daće nam sastanak sa Bujoševićem. Od obećanja i radnih grupa nam neće biti bolje. Mi smo se zalagali da menjamo zakone, a ne da pravimo radne grupe i sastanke.

Prema njegovim rečima, "dobar deo zasluga opstanka SNS-a na vlasti se bazira na nefer izbornim uslovima i krađi izbora".

- Izbori u decembru su pokradeni i tražili smo da se ponove. Vlast ih ponavlja iz drugih razloga. Potrošili smo dragoceno vreme da stvari rešimo bez izmene tog zakona. Vlast nije bila spremna na popravljanje uslova na zadovoljstvo građana Srbije.

Ponoš je objasnio i zašto vlast u kampanji za lokalne izbore govori o državnim temama, a ne lokalnim.

- Najugledniji član SNS-a je nametnuo ulazak Kosova u Savet Evrope i Rezoluciju o Srebrenici kao teme. Na nacionalnim temama vlast nema čime da se pohvali, a na lokalnim ima još lošije rezultate i zato izbegava te teme.

Ponoš je napomenuo da se ulazak Kosova u Savet Evrope i sprečavanje istog svelo na to da nisu ispunjene dve od tri obećane stvari.

- Ispunili su to da se manastiru Dečani vrati zemlja, nisu oko esporoprijacije zemljištva i Zajednice srpskih opština. Ispada da ova vlast nema problem sa ulaskom Kosova u sve ostale međunarodne organizacije, za njih ne postavlja nikakve uslove. Uslovi su samo za ulazak u Savet Evrope, u Unesko i Interpol sledeće godine može Kosovo bezuslovno, kako se i pristalo Briselskim sporazumom - rekao je lider Srbija centra i zaključio:

- Ova vlast kao prihvata poporavljanje izbornih uslova, kao bori se protiv ulaska Kosova u Savet Evrope, kao bori se za ulazak Srbije u EU. Sve je "kao". Sve je kao onaj flaster na tešku ranu.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 4

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Namirivanje

Zoran Živković [03.05.2024.]




Video dana

Fitnes oprema

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati