Izbori 2024

[ Izvor: Mediji ]

22. 01. 2024. 15:34 0

Podneta krivična prijava zbog falsifikovanja Službenog lista Beograda

Predstavnici Zeleno-levog fronta podneli su ovog ponedeljka krivičnu prijavu Prvom osnovnom javnom tužilaštvu u Beogradu povodom, kako navode, prošlonedeljnog bahatog antidatiranja Služenog lista grada Beograda u kojem se proglašavaju rezultati gradskih "izbora".

Članovi Pravnog tima ZLF, advokat Vladimir Dragaš i narodna poslanica Jelena Jerinić podneli su krivičnu prijavu protiv dve službenice Službenog lista grada Beograda i gradske sekretarke za informisanje, zbog krivičnih dela falsifikovanje službene isprave i zloupotreba službenog položaja.

- Iako ne sumnjamo da je neposredni motiv za ova ozbiljna krivična dela bilo onemogućavanje opozicije da podnese zahtev za poništavanje izbora Ustavnom sudu, ZLF ukazuje da je ovakvo bezobzirno postupanje daleko problematičnije od toga. Ono je dokaz da su naše institucije u potpunosti zarobljene, pod kontrolom SNS-a, i da javni službenici bez ikakvog prikrivanja za račun Srpske napredne stranke čine krivična dela. Ovakvi postupci ne smeju proći nekažnjeno, bez obzira ko ih čini, i zbog toga ćemo u svakoj situaciji za koju saznamo podneti krivične prijave kako bi ova dela ostala zabeležena - navodi se u saopštenju Zeleno-levog fronta.

Oni, kako navode, pozvaju sve savesne ljude unutar sistema javne uprave koji žele da doprinesu zajedničkoj borbi, da se jave njihovoj pravnom timu na mail pravnitim@zelenolevifront.rs sa informacijama i dokazima o kršenju zakona kom svedoče u svom svakodnevnom radu.

Dodaju i da je bez obzira na ovaj, kako navode, pokušaj prevare, koalicija "Srbija protiv nasilja" blagovremeno podnela zahtev za poništavanje beogradskih izbora.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Namirivanje

Zoran Živković [03.05.2024.]




Video dana

Fitnes oprema

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati