Beograd

Direktno.rs

15. 03. 2024. 18:21 6

Gođevac o odbacivanju prijave protiv Grbovića: Taman pomislimo da smo dotakli dno...

Taman kada pomislimo da smo dotakli dno, Više tužilaštvo, na čelu sa Nenadom Stefanovićem, spušta dno za još jedan neočekivan nivo. On ne vidi i ne čuje ono što cela javnost zna, što je snimljeno i javno objavljeno, da su u Arenu dovođeni glasači. Živi na izolovanom ostrvu pa traži da se dokaže da je "voda mokra" - istakla je Ana Gođevac, potpredsednica beogradskog odbora Stranke slobode i pravde povodom objave Višeg tužilaštva da su odbacili krivičnu prijavu protiv direktora Arene, Gorana Grbovića, jer nema dokaza. Izjavu Ane Gođevac prenosimo u celosti.

- Da stvar bude gora, kod istog tog tužilaštva se nalazi predmet, prijava za napad na članove RIK-a imenovanih od strane opozicije, u baš toj Areni, na izborni dan, ali izgleda da taj predmet nije baš "bitan" pa ne mora da se reši za manje od 24 sata kao što je ovaj gde se prikriva krivično delo ljudi bliskih ovoj vlasti. Kada se zatrese fotelja nekog bliskom SNS-u, tužilac je kao Usain Bolt. Isto to Javno tužilaštvo je na kraju izbornog dana saopštilo "da nema dokaza da je na izborni dan počinjeno bilo koje krivično delo" - ni za snimljenu kupovinu glasova, ni za dovođenje glasača u Arenu, ni za napad na članove RIK-a. Jasno je da je Nenad Stefanović u funkciji izborne prevare jer samo on ne vidi ono što svi drugi vide - nastavila je Gođevac.

- "Zaklinjem se svojom čašću da ću javnotužilačku funkciju vršiti predano, savesno i nepristrasno i štititi ustavnost i zakonitost, ljudska prava i osnovne slobode." Na to se i Nenad Stefanović zakleo - podseća Gođevac.

Gođevac je ocenila da je zato i sam bio obavezan da pokrene po službenoj dužnosti sve procese i da se pronađu odgovorni za izborne krađe, kao i da tužilac mora da reaguje i na usmenu prijavu i mora da se sprovede istraga, pa i da se podnesu zahtevi za informacije od državnih organa.

- Stranka slobode pravde čeka i od direktora Arene gospodina Grbovića podatak o tome ko je, kada i zašto koristio Arenu 17.12.2023, da vidimo i kako je platio i ko je sve to organizovao. Sve je to zapravo posao upravo Nenada Stefanovića po službenoj dužnosti. Pošto Arena ne odgovara, podneli smo prigovor Povereniku za informacije od javnog značaja - dodala je ona.

- Mi ćemo se svakako žaliti čim dobijemo odluku kako bismo pronašli nekoga u tužilaštvu ko hoće da radi svoj posao. Mi znamo da ima tužilaca koji su "kidnapovani" i ucenjeni kako ne bi svoj posao radili po zakletvi koju su položili građanima Srbije - zaključila jeAna Gođevac, potpredsednica beogradskog odbora Stranke slobode i pravde.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 6

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Topli sendvič

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati