Srbija

S. M.

05. 03. 2024. 19:16 0

Opozicija podnosi krivičnu prijavu: Sednica održana, a KVORUMA nije bilo

Blačka opozicija, koju čine "Blace protiv nasilja" (SSP i NPS), "Nada za Blace" (Novi DSS i SPS) podneće krivičnu prijavu protiv predsednika Skupštine Dejana Mijajlovića (SNS) i tužbu Upravnom sudu zbog, kako kažu, neregularnosti, odnosno održane sednice Skupštine Blace koja nije imala legitimitet.

Na sednici je od 25 odbornika prisustvovalo svega 12, čime skupština nije trebalo da se održi jer ne postoji kvorum. Ipak, ona je održana, a druga tačka podrazumevala je prestanak mandata dvojici odbornika i verifikovanje mandata novim odbornicima iz redova SNS. Raspravljalo se i o budžetu za 2024. godinu.

- Reč je o kršenju Ustava i svih mogućih zakona, jer bez obzira što nemaju kvorum, oni drže sednicu, konstatuju prestanak dva mandata, verifikuju nova dva odbornika i nastavljaju dalje sa budžetom - kaže predsednik SSP u Blacu Branislav Đorđević.

On dodaje da ova sednica nije ni trebalo da se održi, te da sada podhitno moraju da se ponište donete odluke.

Sa njim se slaže i šef odborničke grupe "Nada za Blace" i predsednik Novog DSS u Blacu Miloš Pavlović. Objašnjava da čak nijedan odbornik SNS nije došao, te da to pokazuje da vladajuća struktura nema većinu i da je svaka njihova odluka pod znakom pitanja.

- Opozicija u Blacu je jedinstvena i mi ćemo već danas podneti krivičnu prijavu nadležnom sudu- najavio je Pavlović.

I odbornici SPS se slažu sa tim.

- Ovo je nešto što je nezabeleženo u političkom životu Blaca, skupština je održana sa 12 od 25 odbornika. Ona je pokazatelj da u njihovom univerzumu sve može - kazala je odbornica SPS u lokalnoj skupštini Andriana Nestorović.

Ipak, prozvani predsednik Skupštine Blace Dejan Mijajlović kaže da je sednica bila apsolutno legalna.

- Postoji i snimak sa nje, a zasedanju je prisustvovalo 14 odbornika, odnosno i ta dva nova koja imaju pravo da učestvuju u raspravi i odlučivanju o tačkama dnevnog reda. Pravo opozicije je da misli šta hoće - kazao je Mijajlović.

Blačka skupština je "šarena". Iako SNS ima 15 od 25 odbornika, sve ostale stranke ne podržavaju njihov rad, odnosno deset odbornika je u opoziciji.

Tu su "Blace protiv nasilja" sa tri odbornika, "Nada za Blace" ima tri, a SPS ima četiri odborika. Opoziciju, barem prema dosadašnjim glasanjima i prisustvu čini čak i jedan odbornik SNS, koji ni ovoga puta nije došao te nije dao legitimitet ovom zasedanju.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Topli sendvič

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati