Izbori 2024

[ Izvor: Mediji ]

28. 12. 2023. 09:34 14

Bojković: Možda vlast planira upad u institucije, pa to pripisuju ProGlasu

Inicijativa ProGlas uputila je poziv građanima da se u subotu, u 12 časova, u što većem broju okupe kod Terazijske česme, gde je planiran protest protiv izborne krađe i zloupotrebe volje građana. Međutim, urednik Informera Dragan J. Vučićević smatra da se sprema "otimanje institucija" i "krvavi pir", a da je ProGlas samo "dimna zavesa".

Vučićevićeva "saznanja" niko od inicijatora ProGlasa nije hteo da komentariše, kratko poručujući da "ne komentarišu Informer". Istog stava je i proslavljena glumica Svetlana Ceca Bojković, koja je dodala i da joj taj tabloid "iskače" svaki put kada na trafici želi da kupi ozbiljnu štampu, te da se trudi da naslovnice Informera i ne gleda.

- Možda oni nešto planiraju, pa to imputiraju nama. Možda vlast želi da izazove haos, a Vučićević to zna, pošto je dobar sa njima - ukazuje Bojković.

Vučićević je na svojoj televiziji, ali i u novinama govorio da se u subotu planira "opšti udar na institucije i nasilno preuzimanje vlasto", a da im je plan da za to sakupe 50.000 ljudi.

- Imaju koordinatore, koji će im javiti koja institucija je prazna, u kojim neće biti policije. Plan im je da zauzmu te institucije, a pominju se Narodna Skupština i sve one koje su u centru grada. Računaju da će sa svim što urade u centru motivisati druge ljude da krenu sa njima. Planiraju upad i u medije koje im nisu po volji. Juče su imali sastanak, hoće da upadnu u Srpski telegraf, Alo, Večerenje novosti. Pominjali su Informer, ali su saznali da nismo više u centru grada, pa im je valjda daleko - rekao je, između ostalog, Vučićević.

Poziv ProGlasa na protest

Grupa javnih ličnosti koja stoji iza Proglasa, u kojoj su Ljubomir Simović, Vladimir Kostić, Ivanka Popović, Miodrag Jovanović, Vladica Cvetković, Miodrag Majić, Dragan Bjelogrlić, Svetlana Bojković, Gojko Božović, Srdan Golubović, Tamara Džamonja Ignjatović, Filip Ejdus, Biljana Stepanović i Petar Peca Popović, uputila je pismo građanima Srbije pozivajući ih na okupljanje kod Terazijske česme u Beogradu.

- Dragi prijatelji i saborci, borili smo se da nas na biralištima bude što više i bilo nas je najviše u poslednjih 15 godina. Očekivali smo da ćemo masovnošću glasanja nadjačati sve zloupotrebe izbornog procesa kojima se vlast već godinama služi. Ali, masovna seljenja fantomskih birača iz jednog dela zemlje u drugi, iz druge države u Srbiju, plansko i organizovano manipulisanje prijavama prebivališta i biračkim spiskom, nezabeleženo u istoriji izbornih prevara - nismo mogli da nadjačamo. Na ovim izborima došlo je do nezapamćenog prekrajanja izborne volje građana i građanki Srbije. Zalaganjem hrabrih kontrolora i posmatračkih misija imamo neporecive dokaze o tome! Naš glas se mora poštovati! Ne pristajemo da nam ga ukradu i zloupotrebe - navodi se, između ostalog, u pismu ProGlasa.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 14

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izborna trka

Zoran Živković [27.04.2024.]




Video dana

Uzbudljiva trka

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati