Izbori 2024

[ Izvor: Nova.rs ]

20. 04. 2024. 14:28 27

Jaka poruka sudije Majića o izborima u Srbiji

Sudija Apelacionog suda Miodrag Majić predstavio je juče svoju treću knjigu "Rudnik" u Gornjem Milanovcu, a tom prilikom dotakao se najavljenih izbora. Naveo je da je bilo neophodno ostvariti uslove pre zakazivanja izlaska građana na birališta.

- Mi smo se za to zalagali, ali vlast se opredelila za nešto drugo da se u kratkom roku održe. U ovom trenutku je prerano, a jedini realan okvir je jesen, ukoliko bi se u ovom trenutku počelo sa implementacijom ODHIR – ovim preporukama - istakao je sudija Majić.

Na pitanje zašto je opozicija uvek pred vratima koja treba da otvori i gde je kraj tome, sudija je rekao:

- Vidim ga u onome što ćemo sami pokušati da radimo. Obilazićemo Srbiju, razgovarati sa ljudima. Podsetićemo one koje znaju i informisati one koji ne znaju šta se dešavalo na prethodnim izborima i koliki je bio stepen prevare. Pokušaćemo da animiramo građane, bez obzira za koju političku opciju navijaju da shvate da ako nemamo izbore, nećemo imati ni državu. To nije nikava floskula - dodaje on.

Majić je, odgovarajući na pitanja publike, istakao da „više ne broji koliko puta su ga napali predsednik, predsednica Vlade i poslanici koji su govorili da je nekakav zlikovac“.

- To su direktne laži. Nisam izabrao taj put do sada da se sudim sa njima, jer mi je to neprilično, iako bi to pravnički bilo potpuno ispravno. Znajući kako bi se to pretvorilo u medijsku manipulaciju, nisam ništa u tom pravcu radio, a pritisaka ima stalno - kazao je Majić.

Inače, knjiga „Rudnik“ je njegovo treće delo koje je, kako je ispričao, nastajalo dugo – više od tri godine.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 27

ostavi komentar
Vidi još

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Namirivanje

Zoran Živković [03.05.2024.]




Video dana

Fitnes oprema

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati