Beograd

Direktno.rs

24. 09. 2022. 10:16 2

SSP zahteva da deci sa Savskog venca vrate igrališta

Pre četiri godine deca sa Savskog venca su ostala bez igrališta i sportskih terena koja su pretvorena u kafić i perionicu automobila. Na tartanu, podlozi koja je postavljena kako bi se deca bezbedno igrala i bavila sportom, umesto dece danas su kafanski stolovi i stolice - stoji u saopštenju Opštinskog odbora Stranke slobode i pravde Savski venac koji je potpisala Predsednica Nina Umićević.

Dalje se navodi:

Sportsko selo u Deligradskoj ulici koje je otvoreno 2011. godine i na kome su odrastale generacije naše dece praktično im je oteto i dato na upravljanje privatniku i pored toga što je grad uložio 65 miliona dinara. Privatnik korišćenje onoga što je preostalo od sportskih terena naplaćuje. Nekada su deca tu mogla besplatno da se igraju.
Stranka slobode i pravde je pre više od godinu dana tražila da se javnosti omogući uvid u ugovor kojim je praktično promenjena namena objekta kao i da se utvrdi ko se bogati preko leđa naše dece i njihovog prostora za igru i odrastanje. Od tih zahteva i pravnih procedura koje treba da utvrde ko je odgovoran za uzurpiranje dela dečjeg neba na našoj opštini nikada nećemo odustati.

Ali, deca ne mogu da čekaju pravdu i zato danas od predsednika opštine Savski venac Vidovića i gradonačelnika Šapića zahtevamo da omoguće deci da se igraju i bave sportom bez naplaćivanja, kao i da odmah uklone kafić i perionicu automobila sa dečjih igrališta i sportskih terena koje je grad finansirao - stoji u saopštenju Opštinskog odbora Stranke slobode i pravde Savski venac koji je potpisala Predsednica Nina Umićević.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 2

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Revizionista

Zoran Živković [18.09.2024.]




Video dana

Prečica

Anketa

Ko bi trebalo da nasledi Svetislava Pešića na mestu selektora Srbije?

Rezultati